Özgür Özel'den sert tepki: “Saray rejiminin muhafızı üç çavuş kendilerine verilen emri yerine getirdi” !

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunan MHP'li vekillere tepki gösteren Özgür Özel, “Saray rejiminin muhafızı üç çavuş kendilerine verilen emri yerine getirdi” dedi.

GÜNDEM 07.02.2020, 16:28
Özgür Özel'den sert tepki:  “Saray rejiminin muhafızı üç çavuş kendilerine verilen emri yerine getirdi” !

MHP tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusuna, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den sert tepki geldi.

Özel Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin soruları cevapladı. Türkiye’de üst üste felaketler yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir yandan miting düzenlenip, bir yandan da felakette meydan gelen can kayıplarını bildirmesini eleştiren Özel, “İnsan izlerken üzülüyor. O siyasi rakiplerine ağır eleştirilerde bulunurken, acı haberleri bir cümle ile verip mitinge devam ediyor. Bunu yapan ana muhalefet partisi olsa neler olurdu neler. Bir çocuğun çıkıp, “ Reis çıplak. Bu durumda miting yapılır mı” diye bağırması gerekiyor” dedi.

"SARAY REJİMİNİN MUHAFIZI MHP’Lİ ÜÇ ÇAVUŞ VERİLEN EMRİ YERİNE GETİRDİ"

Türkiye’de acılar yaşanırken, MHP’nin ana muhalefet partisi liderini itibarsızlaştırma talimatının gereği olarak suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Özgür Özel, şunları söyledi:

“ MHP, 1950’lerin tahkikat komisyonunun utancına ortak olmuştur. Bileğini bükemediği ana muhalefet partisinin bileğini bükmek için yandaş hakim ve savcılardan medet ummuştur. MHP Saray rejiminin muhafızıdır. O muhafız alayının üç çavuşu ise verilen emri yerine getirmişlerdir. MİT, JİTEM hepsi devrededir, bunların yapamadığını saray rejiminin üç çavuşu yapacaksa, ellerinden geleni ardına koymasınlar.”

"GERÇEK MİLLİYETÇİLERİ UTANDIRIR"

MHP’nin böyle bir dönemde Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunarak, kötü bir zamanlama ile büyük bir ayıbın altına imza attığını da belirten CHP Grup Başkanvekili, “Böyle bir mücadelede baş vurulan yöntem acz ifadesidir. Gerçek milliyetçileri utandırır” diye konuştu.

CHP’Lİ ÖZEL’DEN, MHP’YE ORTAK CUMHURBAŞKANI ADAYI HATIRLATMASI

MHP tarafından suç duyurusu kapsamında ortaya atılan iddiaların elle tutulur yanı olmadığını vurgulayan CHP’li Özel, Kılıçdaroğlu geldikten sonra CHP’nin milli duruşunu terk ettiğine ilişkin yapılan açıklamalara ise şu sözlerle tepki gösterdi:

“ O zaman bu CHP ile ortak Cumhurbaşkanı adayını nasıl açıklayacaksınız? Kapımızdan ayrılmıyorlardı, çayımızı içip ortak Cumhurbaşkanı adayı çıkarıyorlardı. AKP tek başına iktidardan gitmesin diye MHP’nin düğmesine basıldı. MHP yi kendi tarihsel çelişkisi ile de baş başa bırakıyoruz. “

ÖZEL’DEN MUSTAFA ELİTAŞ’A UYARI 

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "FETÖ'nün siyasi ayağı" konusundaki ifadeleri üzerine dava açacak olmasını, ayıplı, sorunlu bir durum olarak nitelendiren Özel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre , Elitaş'ın kimseye dava açmaması gerektiğini öne sürdü. Özgür Özel, "Elitaş, bu iddianameye göre suçlanacak kişi değilse en azından çok önemli bir tanık pozisyonundadır. Elitaş, önergeyi kendi yazdıysa bunun siyasi, hukuki sorumluluğuna katlanacak, kendi yazmadıysa gecenin o yarısında kendisine bu önergeyi ileten mekanizmayı açıklayacak. O mekanizma açıklanırsa çorap söküğü gibi hiç olmazsa bu konuda FETÖ'nün siyasi ayağı ve FETÖ'nün yasama sürecine nasıl etki ettiği somutlaşabilir" dedi.

Özel, Elitaş'ın Başbuğ'a dava açmasının "Haksızlık yaptığımız birisine, bunu dile getirdiği için elimizdeki yargı gücünü kullanarak baskı, şantaj, onu zorla susturma yoluna gidiyoruz" anlamına geldiğinin de altını çizdi.

"ERGENEKON VE BALYOZ MAĞDURLARI DAVA AÇARSA URANÜSE KADAR YOL OLUR"

Asıl dava açması gerekenlerin Ergenekon ve Balyoz mağdurları olduğunun altını çizen Özel, “Onlar para pul istemiyorlar. Ergenekon ve Balyoz mağdurları, Elitaş ve arkadaşlarından hesap sormaya kalkarlarsa, buradan Uranüs’e kadar yol olur. Bunun adı yüzsüzlüktü,reisten talimatla dava açılıyor, söylenecek söz kalmadı” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU, FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞINI SALI GÜNÜ AÇIKLAYACAK

Özgür Özel, CHP liderinin hakkındaki iddialar ve FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda Salı günü Meclis Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulunacağını da bildirdi.

Yorumlar (0)