Osmanli torunu Nilhan Osmanoğlu İngiliz işbirlikçisi dedesini Milli Mücadele Lideri ilan etti

Osmanlı Hanedanı'nın hayattaki 15 kadın üyesinden biri olan Nilhan Osmanoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide son Osmanlı Padişahı Vahdettini Milli Mücadele kahramanı İlan etti.

GÜNDEM 19.05.2020, 13:31
Osmanli torunu Nilhan Osmanoğlu İngiliz işbirlikçisi dedesini Milli Mücadele Lideri ilan etti

Osmanlı torunu olan Nilhan Osmanoğlu Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda Vahdettin’i Milli Mücadele’nin başlatıcısı olarak ilan edip devlet eliyle yapılan bir operasyon olduğunu iddia etti.

Halkweb2te yer alan habere göre: Ancak Milli Mücadele Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında ölüm ilanı yayınlayan Vahdettin 16 Ekim 1922 tarihinde İngiliz zırhlısı Malaya ile İstanbul’dan ayrılmış ve ülkesini terk etmişti. Osmanoğlu’nun Vahdettin’i Milli Mücadele lideri olarak adlandırıp Mustafa Kemal Atatürk’ü anmaması dikkat çekti.

Osmanoğlu, “Milli mücadele fikri için başta Sultan Vahidüddin han’ı sonrasında görevlendirdiği tüm paşaları ve kahraman halkımızı rahmet ile anıyoruz. Bu Devlet ağaç kavuğundan çıkmadı! #19MAYIS1919 Paşa’nın Samsun yolculuğu zaten gizli değildir, bir “devlet operasyonu”dur!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)