ÖDP: Katil İsrail! Katil ABD! Direnen Filistin Halkı Kazanacak!

Özgürlük ve Dayanışması Partisi, "Katil İsrail Filistin’den Defol! ABD Emperyalizmi Kaybedecek, Halklar Kazanacak!" başlıklı bir açıklama yaparak bugün Kudüs'te yaşananlara tepki gösterdi.

GÜNDEM 15.05.2018, 01:40 15.05.2018, 01:40
ÖDP: Katil İsrail! Katil ABD! Direnen Filistin Halkı Kazanacak!

Özgürlük ve Dayanışması Partisi, "Katil İsrail Filistin’den Defol! ABD Emperyalizmi Kaybedecek, Halklar Kazanacak!" başlıklı bir açıklama yaparak bugün Kudüs'te yaşananlara tepki gösterdi. ÖDP'nin açıklmaasında, "Filistin halkı, emperyalizme ve işgalciliğe karşı koyarak, tarihine ve geleceğine sahip çıkmanın bilinciyle, onurlu direnişiyle yol göstermeye devam ediyor. Gün, Filistin halkıyla bir olma, mücadelelerini yükseltme, seslerine ses katma günüdür." dendi.

ÖDP'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

Katil İsrail Filistin’den Defol!
ABD Emperyalizmi Kaybedecek, Halklar Kazanacak!

İşgalci İsrail devleti, ABD emperyalizmiyle birlikte Ortadoğu halklarına saldırmaya, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 1967 yılından bu yana Filistin’i kan gölüne çevirmeye devam ediyor.

Faşist Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararının akabinde ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşımak için harekete geçmesi, savaş ve işgal politikalarını tırmandırmaktan başka bir anlam taşımıyor.

Filistin halkı, İsrail işgaline de, emperyalizmin ayak oyunlarına da HAYIR diyor! 

Tüm şehirlerde ilan edilen genel grev kapsamında kamu ve özel tüm kurumlarda iş bırakıldı, kepenkler kapatıldı. Filistin halkı bağımsızlığı için sokaklarda alanlarda seferber oldu.

Filistinliler, İsrail’in işgali sonrasında zorunlu göçe maruz kaldığı “Nakba” gününün 70. yılında Siyonist haydutluğa ve emperyalizme karşı onurlu direnişini sürdürüyor.

#Nakba70 gününde Katil İsrail katliam yapıyor! Filistin halkının üzerine ateş açılması sonucu şuana kadar 37 Filistinli direnişçi yaşamını yitirdi ve binden fazlası yaralandı.

Filistin halkı, emperyalizme ve işgalciliğe karşı koyarak, tarihine ve geleceğine sahip çıkmanın bilinciyle, onurlu direnişiyle yol göstermeye devam ediyor.

Gün, Filistin halkıyla bir olma, mücadelelerini yükseltme, seslerine ses katma günüdür.

Gün, “Katil İsrail Filistin’den Defol” deme günüdür.

Yorumlar (0)