Necmiye Alpay'ın 70. yaşı adliye önünde kutlandı: Sana boncuktan kuş yaptık konacak pencerene

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin tutuklanan Yayın Danışma Kurulu üyesi, dilbilimci, yazar Necmiye Alpay'ın bugün doğum günü. Alpay'ın doğum günü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde kutlandı. 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davasında savunmasını yapan Necmiye Alpay, "Bu davaları Voltaire davası olarak tanımlıyorum ben" diye konuştu.

GÜNDEM 24.11.2016, 15:15 24.11.2016, 15:15
Necmiye Alpay'ın 70. yaşı adliye önünde kutlandı: Sana boncuktan kuş yaptık konacak pencerene

Cumhuriyet gazetesin de yer alan habere göre, "Örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyesi, dilbilimci, yazar Necmiye Alpay'ın doğum günü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde kutlandı.

 

AHMET KAYA'DAN "DOĞUM GÜNÜ" ŞARKISIYLA PASTA KESİLDİ

 

İstanbul Adliyesi önünde toplanan Necmiye Alpay'ın dostları, Ferhat Tunç'un seslendirdiği Ahmet Kaya'nın "Doğum Günü" şarkısı eşliğinde pasta kesti.

 

 

 

NECMİYE ALPAY: BU DAVALARI VOLTAIRE DAVASI OLARAK TANIMLIYORUM

 

22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde İnan Kızılkaya ve Necmiye Alpay'ın duruşması görülüyor. Davaya iddianamenin okunmasıyla başlandı. "Propaganda amacıyla gazetede bulunmadım. Kampanyaya çok sayıda insan katıldı" ifadelerini kullanan Necmiye Alpay, "İfade özgürlüğünü savunmak adına ben de kampanyaya katıldım. Bu davaları Voltaire davası olarak tanımlıyorum ben" diye konuştu. Yargılandığı iki davanın da "ifade özgürlüğü savunuculuğuna dair" olduğunu dile getiren Alpay, "Kanuna dayanarak bana ceza verilemez" diyerek savunmasını tamamladı.

 

İNAN KIZILKAYA: SEDAT PEKER DIŞARIDA, BEN GAZETECİYİM CEZAEVİNDEYİM

 

Alpay'ın ardından İnan Kızılkaya'nın savunmasına geçildi. "Habercilik yapıyorduk, günahımız ne?" diye soran Kızılkaya, "Sedat Peker dışarı. Ben gazeteciyim, cezaevindeyim. Beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Alpay ve Kızılkaya'nın yargılandığı dava 14 Şubat 2017'ye ertelendi.

 

 

 

GAZETECİLİK ADLİYE KORİDORLARINDA

 

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla nöbetçi yayın yönetmenliği yapan gazeteci, aydın, insan hakkı savunucusu ve siyasetçilere “terör örgütü propagandası” iddiasıyla açılan davalara bugün devam ediliyor.

 

Adliye mesaisi Gazeteciler Celal Başlangıç, Ömer Ağın ile İnan Kızılkaya’nın 14. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.10’da başlayacak duruşması ile açılacak. Bu davanın ardından 14. Ağır Ceza Mahkemesinde Gazeteciler Hüseyin Güçlü, Emrullah Kurcan ve Özgür Gündem’in Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan’ın duruşması saat 10.50’de görülecek.

 

Gazetecilerin 22. Ağır Ceza Mahkemesinde mesaisi 11.30’da Yıldırım Türker ve İnan Kızılkaya, 11.45’te Hasan Cemal ve İnan Kızılkaya, saat 14.00’te Jülide Kural, İlham Bakır ve İnan Kızılkaya, saat 14.15’te İnan Kızılkaya ve Kumru Başer, saat 14.30’da İnan Kızılkaya ve Said Sefa, 14.45’te İnan Kızılkaya ve Murat Uyurkulak, 14.50’de İnan Kızılkaya ve Faruk Balıkçı hakim karşısında olacak.

Yorumlar (0)