MİT eski Müsteşar Yardımcısı, Reina katliamcısının içeriden yardım alıp almadığı sorusunu yanıtladı

Reina katliamcısının içerden yardım alıp almadığı konusu kamuoyunda çok tartışılan bir konu haline geldi. MİT eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, "Bu uzmanların tetkikiyle ortaya çıkabilecek bir mesele ancak şahsın 2014'te Türkiye'ye gelişi, Suriye'ye geçişi, Suriye'den tekrar dönüşü, en son İstanbul-Konya arasındaki irtibatlar dikkate alındığında yardım edenler olduğu ortada. Ciddi bir sistem işliyor" dedi.

GÜNDEM 09.01.2017, 11:24 09.01.2017, 11:24
MİT eski Müsteşar Yardımcısı, Reina katliamcısının içeriden yardım alıp almadığı sorusunu yanıtladı

"CİDDİ BİR SİSTEM İŞLİYOR"


Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan MİT eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, "Mesela Rus Büyükelçi Karlov'u katleden polis memuru gibi Türkiye'deki kurumların içinde Reina olayına karışmış kimseler olabilir mi" sorusuna şu yanıtı verdi:

 

"Bu soruların aklımıza gelmesi lazım. Hele Rus Büyükelçisi'ni öldürenin bir polis oluşu ve öldürme esnasında kullandığı El Nusra'yı çağrıştıran sloganlar dikkat çekici. Tabii Reina olayında da güvenlik kapılarının atlatılarak gelmesi, sokaklarda dikkat çeken bir çantayla gezebilmesi, hareketlerindeki rahatlık bize sorduğunuz sorunun üzerinde durulması gerektiğini söylüyor. Ama bu ancak uzmanların yapacağı detaylı tetkikle ortaya çıkabilecek bir mesele. Bugüne kadarki bilgiler eylemi tek kişi olarak yaptığını gösteriyor. Ancak 2014'te şahsın Türkiye'ye gelişi, Suriye'ye geçişi, Suriye'den tekrar dönüşü, en son İstanbul-Konya arasındaki irtibatlar dikkate alındığında yardım edenler olduğu ortada. Ciddi bir sistem işliyor."

 

"KIRGIZİSTAN-İSTANBUL-KONYA EKSENİNDEKİ İRTİBATLARA BAKIN"


Öneş, bir başka soruya da şu yanıtı verdi:

 

"Böylesine sonuçlar varsa, istihbarat da eksiktir, emniyet de eksiktir. Reina olayına bakın Kırgızistan-İstanbul-Konya ekseninde irtibatlara bakın. Sırtında dikkati çeken bir çantayla sokaklarda yürüyor ve Reina'ya kadar kontrol noktalarını aşarak gelebiliyor. Evet polisin, istihbaratın fedakâr çalışmaları çok önemli ama demek ki boşluklar ve yetersizlikler var. O militan o boşluğu görerek o eylemi yapabilmiş."

Yorumlar (0)