Mardin'de kayyum muhtarları topladı AKP'ye oy istedi

Kayyum olarak görev yalan Vali Mustafa Yaman, “icraatlarını” anlatıp AKP’ye oy istedi.

GÜNDEM 05.01.2019, 01:38 05.01.2019, 01:38
Mardin'de kayyum muhtarları topladı AKP'ye oy istedi

Mardin’de dün Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın organizasyonunda, ilçe belediyelerine atanan tüm kayyumlar, muhtarlarla bir araya geldi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısına Mardin’deki tüm muhtarlar çağrıldı.

Toplantıya; görevlerinden alınan muhtarların yerine kayyum olarak atanan muhtarlar ile emniyet amirleri, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, AKP Mardin milletvekilleri Şeyhmus Dinçer ve Cengiz Demirkaya, AKP İl Başkanı Faruk Kılıç, AKP Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman’ın yanı sıra AKP’nin ilçe aday adayları da katıldı.

İCRAATLERİNİ ANLATTI

Kayyum Mustafa Yaman, atanmalarının ardından gerçekleştirdikleri “icraatları” anlatırken, “Terör örgütünün ve HDP'nin unutturduğu festivalleri tekrar canlandırır hale getirdik. Örgüt ve HDP'nin baskısıyla yapılmamış ve engellenmiş olan faaliyetleri de yapıyoruz. Artık bundan sonra sizin dedikleriniz olacak" iddialarında bulundu.

Kayyum atandığı dönem borcu olmayan ve kasasında 120 milyon lira nakit parası bulunan belediyenin 650 milyon borcu olduğunu öne süren Yaman, “2 yıl içerisinde toplam 2 bin 173 kilometre yol yaptık” iddiasında bulundu.

YAPILDIĞI İDDİA EDİLEN YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI

Mezopotamya’nın haberine göre, kayyumun yaptığını iddia ettiği yolların hemen hepsi, kentte etkili olan ilk yağmurda çöktü.

BELEDİYENİN İÇİ ADETA BOŞALTILDI

Sayıştay raporu ile de tescillenen usulsüzlüklerine rağmen “Şehirde yeniden tarih yazdık” diyen kayyum, belediyeyi 900 milyon borçlandırırken, borçları kapatmak için sattığı ve satışa çıkardığı taşınmazların hesabı bilinmiyor. Bugüne kadar belediyeye ait onlarca bina ile hazine arazisinin satıldığı kayıtlara geçmiş durumda. Son olarak kentin tek yeşil alanı olan Karayolları Parkı’nda bulunan Engelsiz Yaşam Parkı’nı herhangi bir ihale duyurusu yapmadan özel bir şirkete devreden kayyumun kentteki en büyük icraatı ise bayrak anıtlarının dikilmesi görülüyor.

Yorumlar (0)