Kütahya’da polis ekiplerinin yaptığı yol uygulamasında, altın aramada kullanılan ve dünyanın en pahalı kimyasal maddelerinden biri olarak bilinen kaliforniyum ele geçirildi.
Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği, Yunus Timleri ve Güven Timleri ile birlikte şüpheli araç ve kişilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Tavşanlı ilçesi karayolu girişinde durdurulan 43 ABP 651 plakalı araçta yapılan aramada, sürücü koltuğunun arkasında gizlenmiş bir ayakkabının içindeki plastik kapta 7,15 gram kaliforniyum maddesi bulundu.
Ele geçirilen radyoaktif maddenin toplam değerinin yaklaşık 70 milyon dolar olduğu belirtildi.
Yapılan incelemede kaliforniyumun altın aramada ve endüstride kullanılan yüksek değerli bir radyoaktif element olduğu belirlendi. Ayrıca şüpheli B.G.’nin evinde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca ve 63 fişek ele geçirildi. B.G. ifadesinde kaliforniyumu bir yıl önce yolda bulduğunu iddia etti.
Emniyete götürülen ve ifadesi alınan B.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.