Koç Üniversitesi, 25 Kasım standı için soruşturma başlattı

Koç Üniversitesi'nde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü için açılan stant nedeniyle dört öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

GÜNDEM 05.12.2016, 17:28 05.12.2016, 17:28
Koç Üniversitesi, 25 Kasım standı için soruşturma başlattı

Birgün de yer alan habere göre, Soruşturma gerekçesi olarak Güvenlik Müdürlüğü'nün “izinsiz afiş ve pankart astıkları iddialarını" bildirdiği tutanak gösterildi.

 

Bianet'ten Beyza Kural'ın haberine göre rektörlüğün hakkında disiplin soruşturması açılmasını istediği öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin savunma hakkını düzenleyen 15. maddesi uyarınca savunma vermeye çağırıldı.

 

Hakkında soruşturma açılan öğrencilerden bianet’e yapılan açıklamada soruşturmanın stantta olan üç kadın öğrenci ile standı ziyarete gelen bir erkek öğrenciye açıldığı belirtildi.

 

 

"Stant birkaç saat kaldı"

 

İsminin açıklanmasını istenmeyen öğrenci, Kadın Dayanışma Topluluğu olarak 25 Kasım’da Taksim’de yapılacak gece yürüyüşüne çağrı için Öğrenci Merkezi’nde stant açtıklarını söyledi.

 

“Masamızda şiddete uğrayan kadınların resimleri vardı, yürüyüş için bildiri dağıttık, müzikler çaldık. Güvenlik görevlileri gelerek iznimizin olmadığını standı kapatmamız gerektiğini söyledi. Arkadaşlarımız öğrenci işleri ile ilgilenen dekan ile görüştü. Kendisi inisiyatif kullandığını, standın yerini değiştirmemizi söyledi.

 

“Standın yerini değiştirmedik ancak masayı kaldırarak dövizleri yere koyduk. Bir daha bize karışan olmadı. Toplamda birkaç saat sürdü.

 

“30 Kasım’da ise hakkımızda açılan soruşturmaya dair savunma yapmamız için mail geldi.”

Yorumlar (0)