Kılıçdaroğlu: 'mağduriyet yaratma' taktiği

CHP MYK’de sandık için etkinlik programı netleşmeye başladı. Erdoğan ve AKP ile Almanya arasındaki gerilimin de ‘mağduriyet yaratma’ taktiği olduğu ifade edildi.

GÜNDEM 07.03.2017, 10:26 07.03.2017, 10:26
Kılıçdaroğlu: 'mağduriyet yaratma' taktiği

CHP MYK’de Amasya’da gerçekleşecek ilk referandum mitinginin, 15 Mart Çarşamba günü yapılması kararı alındı. Kılıçdaroğlu, Amasya’da Atatürk Anıtı Meydanı’ndan halka seslenecek.

 

CHP MYK, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.  Toplantı basına kapalı olarak yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantıda CHP’nin referandum stratejisi masaya yatırıldı. Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, referandum çalışmalarının tarihleri netleşmeye başladı. Buna göre; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Sakarya’da bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Kılıçdaroğlu fabrika işçisi kadınlarla yemekte bir araya gelecek ve ardından 5 bin kadınla bir yürüyüş düzenlenecek. 9 Mart Perşembe günü belediye başkanlarını Genel Merkez’de toplayacak olan Kılıçdaroğlu, 10 Mart Cuma günü Ankaralı esnaf ve muhtarlarla bir araya gelecek, hafta sonu İstanbul ve Adana’da gidecek. 13 Mart’ta Eskişehir’de gençlerle buluşacak olan Kılıçdaroğlu, 15 Mart’ta ise ilk mitingini Amasya’da gerçekleştirerek; Amasyada Atatürk Anıtı Meydanı’ndan halka seslenecek.

 

Kılıçdaroğlu’nun referandum gününe kadar 30 büyükşehirde etkinlik yapması hedefleniyor. Bu şehirler arasında Doğu’da Van, Güneydoğu’da Diyarbakır, Karadeniz’de Samsun, Ordu ve Trabzon’a mutlaka gidilmesi gerektiği görüşü öne çıkıyor. Öte yandan kurmayların büyük kısmı mitinge mesafeli yaklaşırken, Amasya’dan sonra İzmir ve İstanbul’da birer miting daha yapılması ve son olarak 15 Nisan’da Ankara’da görkemli bir ekinlik düzenlenmesi tartışılıyor.

 

MYK’de Erdoğan’ın “Ya ben istersem gelirim, gelirim ve kapıdan sokmadığınız veya konuşturmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım” ifadelerine Kılıçdaroğlu’nun İsrail ile olan sorunları anımsatarak, “Önce Gazze’ye gitsin” karşılığı verdiği belirtildi. Bu yaklaşımlarla mağduriyet yaratılarak milliyetçi muhafazakâr kesime ‘oynandığı’ kaydedildi.

 

Kılıçdaroğlu’nun kaleme aldığı, Gençlik Kolları ve il, ilçe örgütleri aracılığıyla elden verilecek mektupların da hazır olduğu öğrenildi. Buna göre; 1061 müftüye, 1 milyon 874 bin gence ve 50 bin 974 muhtara Kılıçdaroğlu’nun mektupları verilecek. Toplantıda, Türkiye’nin Mınbiç’e girme durumunda Rusya ile Türkiye’nin karşı karşıya gelebileceğinin konuşulduğu da öğrenildi.

Yorumlar (0)