Kılıçdaroğlu: Fesih yok diyor, var arkadaşlar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gebze'de muhtarlarla bir araya geldi.

GÜNDEM 28.03.2017, 11:15 28.03.2017, 11:15
 Kılıçdaroğlu: Fesih yok diyor, var arkadaşlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Fesih yetkisi diyorlar. İspatlasınlar istifa edeyim" sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu; "Diyorlar ya 'Fesih yok, fesih yok, fesih yok' diye; var arkadaşlar. Değişiklikle neyi öngörüyoruz? Arzu ettiği zaman; öyle hükümet kuruldu, kurulmadı düşünmeksizin. Ne zaman arzu ederse görev süresi dolmadan; 4 yılsa 4 yıl, 5 yılsa 5 yıl süre dolmadan 'Meclis'i feshediyorum beyler. Hep beraber seçime gidiyoruz' diyebilir" dedi.

 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

 

"Diyorlar ya 'Fesih yok, fesih yok, fesih yok' diye; var arkadaşlar. Bugünkü anayasada da var. Bugünkü anayasada cumhurbaşkanı, Meclis'i feshedip, yeni seçime nasıl götürüyor? Bir şart var. Seçim olur. 45 içinde hükümet kurulmazsa cumhurbaşkanı, memleket hükümetsiz kalmasın; diye Meclis'i feshedip, yeni seçime götürebilir. Peki değişiklikle neyi öngörüyoruz? Arzu ettiği zaman; öyle hükümet kuruldu, kurulmadı düşünmeksizin. Ne zaman arzu ederse görev süresi dolmadan; 4 yılsa 4 yıl, 5 yılsa 5 yıl süre dolmadan 'Meclis'i feshediyorum beyler. Buyurun, hep beraber seçime gidiyoruz' diyebilir. 'Bu doğrudur' diyorsanız gidip, 'evet' oyu kullanacaksınız. 'Bu yanlıştır. Bizim seçtiğimiz milletvekilleri daha görev yapıyorlar, süreleri dolmadı' diyorsanız gideceksiniz 'hayır' oyu kullanacaksınız"

 

80 milyonun aklı yok mu? 500 milletvekilinin aklı yok mu? Yeni seçime gidilecekse kararını Meclis alır.

 

Memleketi yönetiyorsan milletine hesap vereceksin.

 

Bütün mesele tercihimizi demokrasiden yana mı yapacağız tek adam rejiminden yana mı yapacağız.

 

Bu değişiklikle hiçbir milletvekili bakan olmayacak.

 

Bakan sayısı ve bakanların hangi görevi yapacağı Meclis tarafından belirlenir.

 

Yeni modelde bakan sayısını kimse bilmiyor. Kim biliyor bir kişi. İster on, ister yüz bakan isterse bakan da atamayabilir. Parlamentoya gerek yok da diyebilir."

Yorumlar (0)