İstanbul Sözleşmesi için ısrarlılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle gruplar halinde düzenlediği kahvaltılı toplantının üçüncüsünü dün yaptı. Toplantıda söz alan kadın milletvekilleri, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasayla ilgili tartışmaları gündeme getirdi.

GÜNDEM 28.02.2020, 11:41
İstanbul Sözleşmesi için ısrarlılar

Kadın vekiller, “Kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda bug üne kadar yaptığımız düzenlemeler, kamuoyuna lanse edilmeye çalışıldığı gibi olumsuz bir durum yaratmıyor. Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’ni ilk imzalayan ülke. 6284 sayılı yasayla ilgili algı oluşturulmaya çalışılıyor, iddia edilen bilgiler, rakamlar öyle değil. Ne sözleşme ne de yasa kadına karşı şiddeti artırmıyor, boşanmaları artırmıyor” görüşünü dile getirdi. 

Boşanmaların arttığı, evlenme oranının düştüğünün dile getirilmesi üzerine bazı milletvekilleri, TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre erkeklerde ortalama evlilik yaşının 24-25 olduğunu söyledi. Bunun üzerine Erdoğan’ın “Böyleyse iyi” dediği öğrenildi. Bir kadın milletvekilinin, kadınların istihdamının artırılması için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini söylemesi üzerine bir erkek milletvekili, doğum oranının ev kadınlarında daha yüksek olduğunu söyledi. 

Erdoğan, doğalgaz başta olmak üzere zamların gündeme getirilmesine karşılık da, “Doğalgaz zammını kendimiz belirlemiyoruz, aldığımız ülkelere bağlı fiyatı. Ama en düşük düzeyde tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)