İsmail Kahraman, 'Eşkıya Che' sözleri için Küba'dan özür diledi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals’dan, "Che" hakkındaki açıklamaları nedeniyle özür diledi. Bu gelişme, Türkiye-Küba ilişkileri açısından önemli bir tartışma yaratırken, siyasetin uluslararası etkilerine işaret ediyor.

İsmail Kahraman, 'Eşkıya Che' sözleri için Küba'dan özür diledi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, ağustos ayında yaptığı "Che denen eşkıya benim gencimin yakasında, göğsünde olamaz" söylemi nedeniyle Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals’dan özür dilediği bildirildi. Bu durum, Türkiye ile Küba arasındaki diplomatik ilişkileri ilgilendiren önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. Özellikle Kahraman’ın sözleri, kamuoyunda ciddi bir tartışma yaratmıştı.

Özür Ziyareti ve Açıklamalar

Milliyet'te yer alan habere göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir Konak’ta düzenlenen bir panelde Büyükelçi Casals ile bir araya geldi. Panelde yapılan konuşmalarda Büyükelçi, Türkiye'deki siyasi atmosferin etkilerini de değerlendirerek, "Açıklamalardan sonra hem Meclis Başkanı hem de daha üst düzey bir kişi telefon aracılığıyla özür diledi" şeklinde ifade kullandı. Bu durum, iki ülke arasındaki ilişkilerin hassasiyetine işaret ederken, aynı zamanda siyasetin uluslararası arenada nasıl yankı bulduğuna dair bir örnek teşkil etti. Özel, bu özrün kabul edilip edilmemesi hususunda bir değerlendirme yaparak, "Keşke bu özrü kabul etmeseydiniz sayın Büyükelçi" ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı’nın Tavrı Eleştiriliyor

Özgür Özel, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın tutumunu eleştirerek, "Meclis Başkanı’nın Komünizmle Mücadele Dernekleri’nden gelen kimliğiyle,” ifadesini kullandı. Özel, Kahraman’ın açıklamalarının, eski düşmanlara karşı bir mesaj verme kaygısıyla yapıldığını belirtti. Kahraman’ın bu tür açıklamalarıyla, geçmişte yaşanan rekabetin bugün hala etkili olabileceğini düşündüren bir tavır sergilediğini dile getirerek, bu yaklaşımın rahatsız edici olduğunu vurguladı. Panelde, Kahraman’ın yaptığı özrün kayda geçtiği de hatırlatılarak, söz konusu olayın Türkiye-Küba ilişkilerinde ne denli önemli bir konuyu teşkil ettiğine dikkat çekildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız