İsmail Hakkı Pekin: İncirlik Üssü'nin adı değiştirildi

İstinye Üniversitesi Güvsam Direktörü İsmail Hakkı Pekin, TV5'te Yunus Emre Avcı'nın sunduğu Fikri Takip'e konuk olarak İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 18.04.2024, 21:58
İsmail Hakkı Pekin: İncirlik Üssü'nin adı değiştirildi

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı  Pekin, İran'ın İsrail'e saldırısına ilişkin "İran saldırı için çok ciddi adımlar atarak hazırlanmış, nerelerin vurulacağı hazırlanmış hatta vurulacak üsler korunmasına rağmen farklı açıkları bulunmuş ve oradan saldırılmış. Saldırıda binalar esas alınmamış, pist bölgeleri esas alınmış. İran saldırı sonrası İsrail'in verdiği cevaplarla birlikte İsrail'in hava sistemindeki tüm açıkları öğrenmiş oldu, İsrail misilleme yaparsa İran daha büyük hasar verecek. ABD'nin niyeti İran'ı yok etmek değil karıştırmak istiyor o nedenle İsrail'e engel oluyor." dedi.

İsmail Hakkı Pekin: İncirlik Üssü'nin adı değiştirildi

Pekin, İncirlik Üssü'ne ilişkin "İncirlik'in adı 10. Ana Jet Üssü Komutanlığı olarak değiştirildi. İncirlik ve Kürecik'in kontrolü Türkiye'nin elinde değil, biz dışardan emniyetini sağlıyoruz ve içerde ne oluyor bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)