'Hükümet zararı tazmin edecek mi?'

CHP’li Böke, İstanbul ve çevresinde yaşanan elektrik kesintilerini meclis gündemine taşıdı. Böke, “Elektrik tedarik edilemediği için yapılamayan üretimin, yarattığı ekonomik maliyeti nedir?” sorusunu sordu

GÜNDEM 03.01.2017, 12:31 03.01.2017, 12:31
'Hükümet zararı tazmin edecek mi?'

Birgün'de yer alan habere göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlamasını istediği önergesinde, kesinti dolayısıyla birçok fabrikada üretimin durduğu belirtirek, özellikle Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) krizin büyüdüğü vurguladı.

 

TEİAŞ’ın, “Ulusal kaynaklı bir sorun yaşandığı, bu nedenle elektrik verilemediği” açıklamasını anımsatan Böke, sadece OSB’lerde krizin olmadığını ve bilgisayarlar çalışmadığı için PTT ve noterlerin yanı sıra kargo şirketleri gibi birçok şirketin hizmet veremediğini ifade etti.

 

CHP’li Selin Sayek Böke, elektrik olmadığı için yapılamayan üretimin ortaya çıkarttığı maliyetin açıklanmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

“21’inci yy. dünyasında dünya ekonomileri, sanayi 4’üncü devrimini tartışırken, dünya ekonomileriyle rekabet etmesi gereken Türkiye’de binlerce işletmeye bu kadar uzun süre “elektrik enerjisi dahi ulaştırılamamasını” nasıl açıklıyorsunuz?

 

TEİAŞ tarafından konuyla ilgili OSB yönetimlerine yapılan “Ulusal kaynaklı bir sorun yaşandığı, bu nedenle elektrik verilemediği” yönündeki açıklamalarda söz edilen “ulusal kaynaklı sorun” nedir?

 

Söz konusu kesintiler nedeniyle, ekonomik olarak zarar gören firmalar için bu zararın telafisine dönük bir uygulamanız olacak mı?

 

 

Türkiye ekonomisinde üretim ve ihracat kapasitesi ile büyük önem taşıyan İstanbul İli Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere, özellikle İkitelli, Dudullu, İstanbul Anadolu Yakasındaki özellikle Kocaeli, Gebze, Çayırova Organize Sanayi Bölgelerinde bir sorun yaşanmaması için, önceden uygulamaya konulmuş, olası sorunları öngören bir bakım ve onarım çalışması yapılmış mıdır?”

Yorumlar (0)