Hesap vermediler ateşi körüklediler!

Saldırının ardından muhalefetin hedefinde siyasi sorumlular vardı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hesap vermeyen ve istifa etmeyen yöneticileri zafiyet yaratmakla suçlarken, HDP de “Ateşe körükle gidenler siyasi sorumluluğunu taşıyor” dedi

GÜNDEM 02.01.2017, 09:56 02.01.2017, 09:56
Hesap vermediler ateşi körüklediler!

Birgün’de yer alan habere göre, Muhalefet, verilen istihbarata karşılık 'önlenemeyen' İstanbul Ortaköy saldırısı nedeniyle hükümeti suçladı. HDP, “Ateşe körükle gidenler yaşananların siyasi sorumluluğunu taşıyor” derken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da hesap vermeyen ve istifa etmeyen yöneticilerin zafiyet yarattığını savundu.

 

'Hesap vermiyorlar, zaaf yaratıyorlar'

 

Türkiye'nin uzun süredir terör örgütlerinin açık hedefi haline geldiğini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti; "Hükümet hangi adımları atıyor olursa olsun, terör saldırıları engellenememektedir. Her terör saldırısı sonrası yapılan açıklamalar ve alındığı, alınacağı söylenen önlemler adeta terör örgütlerine bir sonraki saldırıları için cesaret vermektedir. Bu durumun nedeni hükümetin akılcı, bilimsel, sürdürülebilir ve milli bir terörle mücadele politikasının bulunmamasıdır."

 

Siyasilere de seslenen CHP Lideri, "Öte yandan terör saldırıları sonrasında ahlaki ve vicdani bir yükümlülük gereği yetki sahiplerinin hesap vermiyor, görevlerinden çekilmiyor oluşları da mücadelede zaaf yaratmaktadır" dedi.

 

Kılıçdaroğlu, "Doğrudan gündelik hayatımıza ve yaşam alışkanlıklarımıza saldıran, ülkemize duyduğumuz sonsuz güven ve sevgiyi sarsmayı hedef alan terör örgütleri amaçlarına ulaşamayacaklardır. Terör örgütlerini, toplumsal dayanışmamız, köklü demokrasimiz ve laik aklın eşsiz birikimiyle bertaraf edeceğiz" mesajını verdi.

 

Diyanet'e ve siyasilere eleştiri

 

HDP de saldırıyı kınarken, toplumsal dokuya zarar veren siyasi yaklaşımların ülkeyi adım adım şiddet girdabına sürüklediğini belirtti. ‘Kutuplaşma, düşmanlık, kaos ve çatışma üreten politikalara, dile ve üsluba, uygulamalara’ son verilmesini isteyen HDP, “Olumlu adım atmayıp ateşe körükle gidenler yaşananların siyasi sorumluluğunu taşıyor” yorumunu yaptı.

 

Son dönemde artan yılbaşı kutlamaları karşıtlığı konusunda iktidara göndermede bulunan HDP, “Türkiye toplumunun farklı halkları, inançları, kültürleri, kimlikleri içermesinin büyük bir zenginlik olduğunu kavrayamayan; bu özelliğin tahrip edilmesinin toplumsal dokuyu da parçalayacağını anlamak istemeyen siyasi yaklaşımlar ülkeyi adım adım şiddet girdabının içine sürüklüyor" dedi.

 

"Kutlamalar ve şans oyunları mümine yakışmaz" fetvasını veren Diyanet'i de es geçmeyen HDP, şu ifadeleri kullandı; “Yeni yıl kutlamalarını hedef gösteren cümleler sarf edebilen sorumsuz siyasetçilerin varlığı veya yeni yıl kutlamalarını ‘değerlerimizle örtüşmeyen, insan hayatına katkısı olmayan gayr-i meşru tutum ve davranışlar sergilemek’ olarak niteleyen Diyanet İşleri Başkanlığı hutbesi geleceğe yönelik endişelerimizi büyüten tutumlardır.”

 

*****

'Saldırı yaşam tarzını hedef aldı'

 

Saldırıya uğrayan Reina’ya gelen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, “Bir yaşam tarzını hedef alan bir saldırı söz konusudur” dedi. Hamzaçebi, bu tür olayların tüm toplumu birleştirmesi gerektiğini de belirtti.

Yorumlar (0)