Hesabı kim verecek!

Beşiktaş’taki çifte kanlı saldırıda yitirilen polis Kızılırmak’ın eşi, hiçbir siyasi ve bürokratın yanına gelmesini istemedi, sadece eşinin görev arkadaşlarının taziyesini kabul etti

GÜNDEM 14.12.2016, 09:48 14.12.2016, 09:48
Hesabı kim verecek!

İstanbul Beşiktaş’ta 10 Aralık akşamı TAK tarafından gerçekleşen çifte kanlı saldırıda yaşamını yitirenler için düzenlenen cenaze törenleri dün de devam etti. Saldırıda yaşamını yitiren polis Tugay Can Kızılırmak, Ankara’dan gözyaşlarıyla uğurlandı.

 

Birgün de yer alan habere göre, Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar, kuvvet komutanları, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Meclis eski Başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milletvekilleri, Kızılırmak’ın görev arkadaşları ve dostları katıldı.

 

Ayakta durmakta zorlanan Kızılırmak’ın eşi Dilek Kızılırmak, taziyeleri kabul etmek istemediğini belirterek, yanlarına hiçbir siyasi ve bürokratın gelmesini istemedi, sadece eşinin görev arkadaşlarının taziyesini kabul eti. Kızılırmak’ın babası Osman, annesi Ayşe ve kardeşi Recep Kızılırmak törende ayakta durmakta güçlük çekti.

 

Ne istediniz bizden?

 

Eş Kızılmırmak, “Benim canımı benden neden aldınız, ne istediniz bizden?” dedi. Anne Ayşe Kızılırmak ise ağıtlar yakarak, “Ciğer paremi benden neden aldınız, alamazsınız, neden, neden? Neden hala şehit veriyoruz. Kim verecek bunların hesabını bize” şeklinde feryat etti.

Aile yakınları, Kızılırmak’ın, iki yıl önce göreve başladığını ve Ankara’ya tayini çıktığı için eşyalarını topladığını ancak taşınmasına 5 gün kala yaşamını yitirdiğini belirtti.

Yorumlar (0)