HDP'li Doğan: Bakanlığınızın gençlerle ilgili serbest zaman değerlendirme programı onları sabah namazında buluşturmak mıdır?

İzmir Milletvekili Müslüm Doğan Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde başlattığı “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” projesiyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanı sayın Akif Çağatay KILIÇ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

GÜNDEM 17.02.2017, 15:32 17.02.2017, 15:32
HDP'li Doğan: Bakanlığınızın gençlerle ilgili serbest zaman değerlendirme programı onları sabah namazında buluşturmak mıdır?

İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'nın önergesi;

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

           

Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı sayın Akif Çağatay KILIÇ tarafından  Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü ’nün 96 ile 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını   saygılarımla arz ederim.

 

                                                                                                                      Müslüm DOĞAN

                                                                                                                      İzmir Milletvekili

 

 

            Kamuoyunda çıkan haberlerde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde; “Gençler sabah namazında buluşuyor” projesiyle sabah namazlarında sandviç ve çay dağıtılacağı söylenmekte, olayın Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Bolu Valiliği’ne gönderdiği yazıyla ortaya çıktığı bildirilmektedir.

            Yazıda ilgili projede bahsedilirken, Valilik makamının da uygun görmesi halinde söz konusu programın 24 Şubat 2017 Cuma günü Bolu Siteler Camii’nde yapılmasının planlandığından söz edilmektedir.

            Bu bağlamda;

 

1-      Bakanlığınızın gençlerle ilgili serbest zaman değerlendirme programı onları sabah namazında buluşturmak mıdır?

 

2-       Programın uygulanmasında gençlerimizden gelen talepler mi yoksa;  Bakanlığınızın bir dayatması mıdır?  Bu programın amacı nedir?

 

3-       Bakanlığınız, Gençlik merkezlerinin faaliyetleri nelerdir? Türkiye genelinde kaç tane gençlik merkezi vardır?

 

4-      Gençlerimizin manevi değerlere sahip çıkması yanında onların sosyal hayata aktif katılımlarını sağlamak için projeleriniz var mıdır?

 

 

Yorumlar (0)