Gergerlioğlu: "Kocaeli Valiliği iş cinayetlerini önleyeceğine artan ekmek fiyatlarını düşüreceğine konser yasaklamakla meşgul"

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kürtçe konser ve tiyatro yasaklarını, ekonomik sorunları, kadına yönelik şiddeti, iş cinayetlerini, çevre sorunlarını basın toplantısında gündeme getirmiştir.

GÜNDEM 03.06.2022, 11:31
Gergerlioğlu: "Kocaeli Valiliği iş cinayetlerini önleyeceğine artan ekmek fiyatlarını düşüreceğine konser yasaklamakla meşgul"

Kocaeli Valiliği iş cinayetlerini önleyeceğine artan ekmek fiyatlarını düşüreceğine konser yasaklamakla meşgul.

Kocaeli’de yasaklar devam ediyor. Kocaeli Valiliği iş kazalarını önleyeceğine artan ekmek fiyatlarını düşüreceğine konser yasaklamakla meşgul. Kandıra Gençlik Festivali FullFest’te Melek Mosso konserini yasaklamış ‘ormanda konaklama yasağı var.’ demiş o zamana kadar bu konaklama yasağı bilinmiyor mu? Nereden çıktı bu aniden ormanda konaklama yasağı. Tüm bunlar uyduruk gerekçeler. Kürtçe’den rahatsız olunarak etkinliklerin iptal edildiğini de çok iyi biliyoruz. Kocaeli’de Çayırova'da Don Kişot isimli oyun, Derince’de Aynur Doğan konseri yasaklanmıştı, bunları kabul edilemez buluyoruz.

Kocaeli’de kahvehanelerde bile çay 4 TL maalesef

Kocaeli’de kahvehanelerde bile çay 4 TL maalesef. Çay, şeker zamlarından sonra vatandaş artık bir çay bahçesinde çay ocağında, kahvede içeceği çaya da maalesef ki oldukça önemli miktarlar ödemek durumunda kalacak!

Kocaeli’de kadına yönelik şiddet olayları devam ediyor.

Kocaeli’de maalesef intiharlar devam ediyor. Kadına yönelik şiddet olayları devam ediyor. Bakın geçtiğimiz günlerde 2 kadına yönelik şiddet vakası gerçekleşti. Dün bir kadın intihar etti Kocaeli’de. Şu gördüğünüz çocuk uyuşturucu madde kullandığı için hayatını kaybetmiş olarak bulundu, maalesef Kocaeli’de bu tür vakalar çok artmış durumda, kadına yönelik şiddet, uyuşturucu kullanımını had safhaya geldiği bir il halindeyiz. Kocaeli Valiliği ne yapıyor? Ne işlerle uğraşıyor bunu bilmiyoruz ama kadına yönelik şiddet ve çocuklardaki uyuşturucu kullanımı had safhada bunu da tekrar hatırlatmış olalım.

Kocaeli’de iş cinayetlerini had safhada.

Kocaeli’de iş cinayetleri had safhada. Geçtiğimiz gün inşaattan düşen bir işçi hayatını kaybetti. Yeterli güvenlik önlemleri kesinlikle alınmıyor!

Gölcük Sahili sık sık hayvan pisliği kokuyor.

Gölcük Sahili sık sık hayvan pisliği kokuyor. Kocaeli milletvekili olarak Gölcük sahilinde neler dönüyor bunu da Kocaeli Valiliği’ne, Gölcük Kaymakamlığı’na soruyorum. Kim nasıl bu pislikleri sahile döküyor, bunu soran, araştıran, engellemeye çalışan yok mu diye soruyorum!

Burada İzmit Belediyesi’ne de eleştirimiz var. Yol yapmışlar, mazgalın etrafını kapatmamışlar, bir kadın oradan geçerken düşüp yaralanmış, bu da o andaki çekilen bir fotoğraf!

Gebze’de bir atık firması mafya haline gelmiş.

Kocaeli’de geri dönüşüm mafyası mı var diye soruyoruz! Atık İşçileri Derneği Başkanı Nizamettin Bey bize ulaştı ve Gebze’de bir atık firmasının mafya hale geldiğini, normalde Suriyeli, Afganlıların çalıştırılmadığını ama o atık firmasındaki Suriyeli ve Afganlıların çalışabildiğini ve atık firmasında olmayan işçilerin mağdur edildiğini, çalıştırılmadığını söylüyor. Biz de buradan tekrar soruyoruz. Kocaeli Gebze’de mafya ile irtibatlı bir atık firmasına belediye yetkilileri, kaymakamlık göz mü yumuyor? Bunu da tekrar soruyoruz!

“Daha kaç taş ocağı yapıp çevreyi kirleteceksiniz?” diye soruyoruz!

Kocaeli’de taş ocağı faaliyetleri de çok artıyor! Daha kaç taş ocağı yapıp çevreyi kirleteceksiniz diye soruyoruz! Birçok taş ocakları yapılıyor! Kandıra yolunda bir taş ocağı daha yapılıyor. Bunu da tekrar soruyoruz!

Kocaeli’nin denizi de kirleniyor!

Kocaeli’nin denizi de kirleniyor, müsilaj tekrar ortaya çıkıyor, yunuslar sahile vuruyor. Geçtiğimiz günlerde bir yunus ölüsü kıyıya vurdu maalesef!

“Kocaeli’deki özel halk otobüslerinin niye bakımsız?” olduğunu soruyoruz!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’nın gücü minibüsçüler ve fırıncılara niye yetmiyor diye soruyoruz! Minibüs ve özel halk otobüslerinin durumu son derece kötü, insanlar o minibüslerde çok zor durumda yolculuk yapıyorlar. Kocaeli’deki özel halk otobüslerinin niye bakımsız olduğunu soruyoruz!

KHK’lıların uzaya gidişleri de engellenmiş!

KHK’lıların uzaya gidişleri de engellenmiş! Her şey engellendiği gibi uzaya giriş hakları da engellenmiş! Kamu görevinden kısıtlı olanlar gidemeyecekmiş! KHK’lıların uzaya gidişlerini de engellemeye çalışmakla uğraşan bir iktidar var!

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’ni çalışmalarından ötürü kutluyorum!

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği güzel bir çalışma yapıyor. Çocuklarda beslenmeye bağlı obezite, öğrenme güçlüğü, kansızlık ve bodurluk yayılıyor.  Okulda 1 öğün, ücretsiz sağlıklı yemek her çocuğun hakkı diyen herkesi kampanyayı desteklemeye çağırmış dernek. Ben de bu kampanyayı destekliyorum ve Kocaeli’ne gittiğimde bu kampanyaya imza atacağımı beyan ediyorum ve bu kampanyanın faydalı bir kampanya olduğunu, Millî Eğitim Bakanlığı’nın çocukların gelişim geriliği ile ilgili bu duruma müdahil olması ve bu isteği yerine getirmesini istiyorum.

Kocaeli’deki iş cinayetlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sorduk cevap bekliyoruz.

İş cinayetleri devam ediyor. Biz bu konuyu yakından takip ediyoruz. Kocaeli’de iş cinayetleri oransal olarak Türkiye’de 1. Durumda çünkü İstanbul’a göre oransal olarak iş kazaları, iş cinayetleri, ölümler, yaralanmalar maalesef ki ön sıralarda, oransal olarak da Türkiye 1.’si Kocaeli, tüm bunlardan sonra iktidar Kocaeli vekili İlyas Şeker halen “470 işyerine denetim yapıldı.” Diye övünerek anlatıyor! Biz toplam işyeri sayısını incelediğimiz zaman 40 bin küsür olduğunu görüyoruz, 40 binde 470 %1.55 oranlarına geliyor. %1.55’lik işyeri denetimi ile övünen bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bunun altını çizin. %1.55’lik işyeri denetimiyle övünen bir iktidar var karşınızda, şu gördüğünüz iş cinayetleri Gebze’de bir plastik fabrikasında yangın oldu, fabrika yandı, bir de biz bu yangın ile ilgili bir başka hususunda altını çizmek istiyoruz çünkü son zamanlarda üzerine para alınıp Avrupa’dan getirilen atıkları sağa sola veremeyen, bu atıkları değerlendiremeyen atık dönüşüm fabrikalarının bu atıklardan kurtulmak için atıkları yaktığı yönünde çok önemli duyumlar var. Düşünün adam kendi fabrikasını yakıyor çünkü atık fabrikasında kimseye veremiyor, üstüne para alarak ithal etmiş, atığı değerlendiremiyor, orman alanlarına da saçamıyor, alıp yakıyor! İşyerini yakma pahasına yakıyor! Biz böyle bir ihtimal olduğunu da söylüyoruz, bunu da bir soru önergesi ile Gebze’deki plastik fabrikası yangınını sorduk ve cevap bekliyoruz Bakanlık’tan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan cevap bekliyoruz.

Yorumlar (0)