Genel Sekreter Buğra Gökçe: İzmir'deki yangın söndürüldü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, İzmir Sarnıç'ta meydana gelen yangının söndürüldüğünü duyurdu.

GÜNDEM 02.08.2021, 22:26 02.08.2021, 22:34
Genel Sekreter Buğra Gökçe: İzmir'deki yangın söndürüldü!

Gazetekritik/İzmir- İzmir'in Gaziemir ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, havadan ve karadan müdahale edile kontrol altına alındı.


Yangın, saat 18. 30 sıralarında Sarnıç Gölet Piknik ve Yürüyüş alanı orman içinde çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen 8 arazöz ve 1 helikopter ile yangını müdahale edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde alevler kontrol altına alınarak söndürüldü.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ve acil yardım ekipleri tarafından hızlı bir şekilde müdahale ile kontrol altına alındı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu.


Gökçe, sosyal medya hesabından yangının kontrol altına alındığını şu şekilde duyurdu:

Sarnıç'daki yangın şükür ki büyümeden söndürüldü. Ormancılarımız, İtfaiyemiz, Gaziemir Belediyemiz ve duyarlı Sarnıçlı’lar tek yürek oldu! Ardından Güzelbahçe’de küçük bir yangın daha kontrol altına alındı! Çok hassas günlerden geçiyoruz. Aman dikkat! Bu ay mangal yakmayalım!

BÜYÜKŞEHİR ÖNLEM ALINDIĞINI DUYURMUŞTU

İzmir Büyükşehir ekipleri, elektrikli otomobiller ve havadan drone desteğiyle İzmir şehir merkezini çevreleyen ormanlarda çalışma yürütüyor. Yaz sonuna kadar özellikle hafta sonları ormanlara çıkan yollarda oluşturulan kontrol noktalarıyla, orman yollarında ise devriye ekipleriyle yangına neden olabilecek durumların önüne geçilmesi hedefleniyor.  

Yorumlar (0)