Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne terör saldırısı; 1 polis ağır yaralandı

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi

GÜNDEM 10.01.2017, 15:42 10.01.2017, 15:42
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne terör saldırısı; 1 polis ağır yaralandı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde güvenlik güçleri ile biri canlı bomba olduğu iddia edilen iki terörist arasında çatışma çıktı. Valilikten yapılan açıklamada teröristlerden birinin etkisiz hale getirildiği, bir polis memurunun yaralandığı ifade edildi. Reuters Haber Ajansı'nın emniyet yetkililerine dayandırdığı haberinde ise etkisiz hale getirilen teröristin canlı bomba olduğu öne sürüldü.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"İlimizde bugün saat 15.20 sularında İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına silahlı saldırıda bulunulmuştur.  Saldırıya polis noktasında görevli polis memurlarımızca anında karşılık verilmiş ve saldırgan etkisiz hale getirilmiştir.  Bu menfur saldırıda bir (1) Polis Memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır.  Hastanede tedavi altına alınan polis memurumuzun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yaralı polisimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Emniyet teşkilatımıza ve şehrimize geçmiş olsun. Emniyet birimlerimizce söz konusu saldırıya ilişkin gerekli inceleme ve araştırmalar başlatılmış olup gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi verilecektir"

Doğan Haber Ajansı (DHA) çatışmanın saat 15.20'de başladığını bildirdi. NTV canlı yayınında konuşan gazeteci Ali Budak şunları söyledi:

"Bizim aldığımız bilgi teröristlerin Emniyet Müdürlüğü'nün arka kapısında, park yerinin girişindeki kapıdan girmek istediği yolunda. Kapıdaki nöbetçi polis teröristlere engel olunca çatışma çıktı. Burada bir polis yaralandı. Teröristlerden biri etkisiz hale getirildi. Canlı bomba olduğu değerlendilen diğer terörist ise civardaki otoparka kaçtı. Özel harekât ekipleri şu anda bir operasyon düzenliyor"

Yorumlar (0)