Gazetecilerden çağrı: Haber alma hakkınıza sahip çıkın!

Gazeteciler, gerçekleri yazan gazete ve televizyonlara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek, dayanışma çağırısı yaptı

GÜNDEM 22.11.2016, 12:21 22.11.2016, 12:21
Gazetecilerden çağrı: Haber alma hakkınıza sahip çıkın!

Birgün gazetesinde yer alan habere göre, P ir Sultan Abdal Kültür Derneği, CHP, HDP, EMEP ile çok sayıda sendika ve dernek, haber alma özgürlüğüne ilişkin bir panel düzenledi. İlk olarak sözü alan Niğde Üniversitesi’nden ihraç edilen Araştırma Görevlisi Yasin Durak, aydınların hegemonya planları önünde büyük engeller olarak görüldüğünü belirterek şöyle konuştu:

 

“Ana akım medya tecavüz yasasının nasıl yanlış anlaşıldığını açıklamaya çalışıyor ve halka gerçekleri anlatacak olan aydınlar hedefte. Bugün sosyalistlere yönelik saldırılar artık sosyal demokratlara dönüştü. Kürtlerden sonra sıra seküler Türklere gelecek. Demokrasi denilerek faşizmin savunulduğu bir ortamdayız. Bu nedenle geniş bir kesimin kol kola mücadele etmesi gerekiyor” Evrensel gazetesi ve Hayatın Sesi Televizyonu adına konuşan Fevzi Argun, “İktidar halkın gerçekleri öğrenmesini istemiyor” diyerek, halkın yayın organlarına, seçtiği temsilcilerine sahip çıkarak el ele demokrasi mücadelesi vermesi gerektiğini vurguladı. KHK ile kapatılan televizyon kanalları arasındaki İMC TV'nin parlamento muhabirliğini yapmış olan Nergis Demirkaya da, 15 Temmuz gecesi önce Genelkurmay’ın önünde, bombalanan Meclis'te sabaha kadar yayın yaptığını belirterek “O gecenin sabahında ve 4 ay sonrasında yaşamak istediğim bu değildi” dedi. DİHA muhabiri Hayri Demir de çözüm süreci bitirildiğinde ilk olarak erişimi engellenen ajans olduklarını söyledi.

 

Kendi kitleleri de umutsuzluk içinde

 

Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, “İktidar ‘Suriye’ye de, Irak’a da gireriz’ diye militarist bir söylem içinde. Bu toplumu asıl sarsacak olan ekonomik krizi örtme çabasıdır. Ancak iktidara oy veren yüzde 50 dediği kesimin de mutsuz olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)