Fransa'dan flaş Zeytin Dalı açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Zeytin Dalı Operasyonu nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. Le Drian, tarafların çatışmayı sona erdirip insani yardımların ulaşmasını sağlaması gerektiğini vurguladı.

Fransa'dan flaş Zeytin Dalı açıklaması

Dünya’nın dikkatle takip ettiği Zeytin Dalı Operasyonu hakkında Fransa’dan flaş bir açıklama geldi. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Afrin’deki KCK, PKK, PYD ve IŞİD’e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu hakkında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acil bir toplantıya çağırdı.

Le Drian, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla da görüştüğünü ifade ederek, “Fransa Güvenlik Konseyi’ni acil bir toplantı için toplama çağrısı yapıyor” cümlesini kullandı. Le Drian resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “tarafların çatışmaya bir son vermeleri ve bölgeye insani yardım ulaşımı sağlamaları gerektiğini” söyledi

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız