Gazete Kritik Gündem Fransa, İngiltere ve Almanya liderleri İsrail'in İran'a saldırısı üzerine görüşme yaptı

Fransa, İngiltere ve Almanya liderleri İsrail'in İran'a saldırısı üzerine görüşme yaptı

İsrail'in İran'a karşı gerçekleştirdiği saldırılar ve ardından gelen "misilleme" açıklamaları, uluslararası alanda ciddi endişelere yol açtı. Bu bağlamda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Almanya Şansölyesi Friedrich Merz, bölgedeki gerilimi ele almak amacıyla acil bir toplantı düzenledi.

İsrail, bugün erken saatlerde, ''Yükselen Aslan Operasyonu'' adı verilen İran’a yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırı kapsamında İran’ın üst düzey askeri komutanı ve altı bilim insanı öldürüldü. İran ise İsrail’e 100 silahlı insansız hava aracı SİHA gönderdi ancak bu SİHA’ların İsrail tarafından engellendiği bildirildi.

Orta Doğu’da İran ve İsrail arasındaki gerilimin son noktasına ulaşmasının ardından Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Almanya Şansölyesi Friedrich Merz'in gelişmekte olan durumu görüşmek üzere bir telefon görüşmesi yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *