Feci kaza: 2 kişilik sepete 6 işçi binince...

Adana'daki bir gübre fabrikasında, vinç kazasında altı işçi 10 metre düşerek yaralandı; iki işçi hayatını kaybetti. Soruşturma başlatıldı, iş güvenliği önlemlerinin yetersiz olduğu belirlendi. Yaralıların sağlık durumu stabil, taşeron firmalara yaptırımlar uygulanacak.

Feci kaza: 2 kişilik sepete 6 işçi binince...

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir gübre fabrikasında meydana gelen talihsiz iş kazasında, vinçle çatı katına çıkarılan altı işçi, halatın kopması sonucunda 10 metre yükseklikten aşağı düştü. Olayda maalesef iki çalışanın yaşamı sona erdi, dört işçi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olayın Gerçekleştiği An

Bugün öğle saatlerinde, Adana’nın Sarıçam ilçesinde bulunan Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde iş kazası meydana geldi. Fabrikanın çatısında kaplama işlemi yapmak üzere gelen taşeron şirketin işçileri, sepet vinç ile yukarı kaldırılmak istendi. Ancak, iki kişilik olduğu belirtilen sepetin içerisine altı işçi bindirilmiş olması, büyük bir kaza riskini beraberinde getirdi. Ağırlığı kaldıramayan halatın aniden kopması sonucunda altı işçi, yaklaşık 10 metre yükseklikten yere çakıldı. Olayın şokunu yaşayan çevredekiler, hemen yardım çağrısında bulunarak, acil sağlık ekiplerini yardıma çağırdı.

Kurtarma Çalışmaları ve Yaralanmalar

Düşmenin ardından olay yerine hızla gelen sağlık ekipleri, yaralı işçileri hastaneye kaldırmak üzere müdahalelere başladı. Yaralılardan Murat Gümüş ve Cengiz Kutlam'ın olay yerinde hayatlarını kaybettikleri belirtildi. Diğer dört işçi, Halil Aslan, Latfi Kaya, Fehmi Kaya ve Mustafa Gümüş ise ağır yaralı olarak çeşitli hastanelere sevk edildi. Yaralıların durumları kritik olmakla beraber, tedavi altına alındıklarından beri sağlık durumlarının stabil olduğu bilgileri geldi. Bu durum, olayın ardından yaşanan korkunç tablo daha da derinleşti ve Akşam saatlerine kadar hastaneler önünde yoğun bir bekleyiş yaşandı.

Soruşturma Başlatıldı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, bu feci kazayla ilgili olarak soruşturma başlattı. İlk yapılan incelemelerde, iş güvenliği önlemlerinin yeteri kadar alınmadığı yönünde bulgulara ulaşıldığı belirtiliyor. Çalışanların güvenli bir şekilde çalışabilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiği, iş güvenliği uzmanlarının daha dikkatli olmalarının zorunluluğu bir kez daha gözler önüne serildi. Soruşturma kapsamında ayrıca, halatın kalitesi ve muhtemel ihmal durumları üzerinde de derinlemesine bir araştırma gerçekleştiriliyor. Yetkililer, olaya karışan taşeron firmalar ile ilgili de gerekli yaptırımların uygulanacağını açıkladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız