'Evet' diyenler, halkın sırtına 100 milyon daha yükleyecek

CHP’li Yarkadaş, milletvekili sayısının 600'e çıkmasının bütçeye ek yük getireceğini belirtti

GÜNDEM 11.01.2017, 13:07 11.01.2017, 13:07
 'Evet' diyenler, halkın sırtına 100 milyon daha yükleyecek

Başkanlık sistemi getiren 18 maddelik Anayasa değişiklik paketinin milletvekili sayısının 600'e çıkarılmasını öngören maddesi sabah saatlerinde kabul edildi. Birgün’de yer alan habere göre, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Bu maddeye 'evet' oyu verenler, halkın sırtına yüz milyonluk bir yük daha yükledi" dedi.

 

Twitter hesabından açıklama yapan Yarkadaş, tasarının yasalaşması halinde TBMM'ye 50 milletvekilinin daha geleceğini belirterek, bu kişilerin fonksiyonu tamamen ortadan kaldırılmış bir Meclis'te, milletin sırtına yük olmaktan başka hiçbir işe yaramayacağını ifade etti. Meclis'in işlevsizleştirildiğini söyleyen Yarkadaş, "El kaldırıp indirmelerine bile ihtiyaç duyulmayacak bu kişilere milyonlarca lira para ödenecek. 550 milletvekilinin 600'e çıkarılması halinde millet, bu elli kişiye beş yılda yüz milyon lira daha fazla para ödemek zorunda kalacak. Tek Adam Rejimi'ni kurabilmek için, siyasi rüşvet dağıtıyorlar. Başkanlığı geçirebilmek için, milletvekillerine alan açıyorlar. Olan ise millete oluyor. Halkımızın sırtına yeni yükler yükleniyor. Bunu yapmaya ne hakkınız var?" diyerek tepki gösterdi.

 

Daha fazla vergi vermek istemeyenlerin görüşülen anayasa taslağına itiraz etmesi gerektiğini belirten Yarkadaş, "AKP kimin parasını harcıyor? Har vurup harman savuruyorlar. Bankamatik - vekillere ödenecek her kuruşa yazıktır. Bu parayla öğrenci yurtları açılabilir... Binlerce kişiye istihdam yaratılabilir. Yazıktır; gelin yol yakınken dönün. Bu milleti sömürmekten vazgeçin" dedi.

Yorumlar (0)