Esad:Erdoğan kendi siyasi geleceğini teminat altına almak için bu işlere girişiyor

Cumhuriyet Halk Partisi  Tunceli  eski Milletvekili Hüseyin Aygün, kendi sosyal medya hesabından Esad’ın “Türkiye ve Suriye arasında bir savaşa inanmıyorum” sözlerini içeren röportajının bir bölümünü paylaştı.

GÜNDEM 11.10.2019, 12:07 11.10.2019, 12:13
Esad:Erdoğan kendi siyasi geleceğini teminat altına almak için bu işlere girişiyor

Türkiye'nin güney sınırında yaptığı Barış Pınarı Harekatı'nın 3. günü devam ederken Suriye Devlet Başkanı Besar Esad'ın Rus televizyonuna verdiği röportaj sosyal medyada gündem oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi  Tunceli eski Milletvekili Hüseyin Aygün, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın Russia Today’e (RT) verdiği röportajın bir kısmını kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Suriye Devlet Başkanı Esad’ın Rus devlet destekli televizyon ağı olan Russia Today’e verdiği röportajda, Türkiye ve Suriye arasındaki gerilim ve mevcut savaşa dair önemli açıklamalar yer alıyor. Açıklamalarında “Türkiye ve Suriye arasında bir savaşa inanmıyorum” diyen Suriye Devlet Başkanı, Erdoğan’la en son 2011 seçimi sonrası kendisini tebrik etmek üzere aradığında görüştüklerini belirtiyor.

Bölgede yaşanan çatışma ve ölümlerin incelenmesi için iki ülkenin işbirliği yapması gerektiğini belirten Esad, Rus gazetecinin Türkiye-Suriye sınırındaki bombaları kimin patlattığına yönelik sorusuna ise, “Bu soruya cevap verebilmek için iki ordunun ortaklaşa çalışma yapması gerekir. Çünkü sınırda her türlü terörist grup bulunmaktadır. Biz birlikte çalışmayı önerdik, Türk hükümeti bunu reddetti. Ne yazık ki sınırda terörist gruplar barındırırsanız bu tür olaylar olabiliyor. Suriye ordusunun Türk halkını bombalamak gibi bir niyeti yoktur. Biz Türk halkına bir düşmanlık beslemiyor, onları kardeş olarak görüyoruz. Neden böyle bir eylem yapalım? Suçlular ancak ortak kurul oluşturularak bulunabilir” diye cevap veriyor.

Hüseyin Aygün’ün bir bölümünü paylaştığı röportajda, Rus gazetecinin Türk halkının mevcut Suriye hükümetine karşı neden muhalefeti desteklediğine ilişkin sorusuna ise, “Türk halkı değil, sadece Erdoğan hükümeti destekliyor. Türkiye ve Suriye halkının iyi ilişkileri vardır. Erdoğan kendi siyasi geleceğini teminat altına almak için bu işlere girişiyor. Bir diğer sebep de Erdoğan’ın kendisini yeni Osmanlı sultanı sanmasıdır. Kendisi bölgeyi denetleme hevesindedir. Halife olmamasına rağmen içinde bu duyguları taşıyor. İşte bu sebeplerden

Yorumlar (0)