'Erdoğan'a hakaret'te bugün: Bursa'da iki polise 10 ay hapis cezası

Bursa’da darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “Şimdi kaçacak delik arıyordur” dediği öne sürülen Gürsu ilçe emniyet amiri Kadriye Kaçar ile polis memuru Burhan Kara hakkında, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla 10 ay hapis cezası verildi.

GÜNDEM 18.01.2017, 13:14 18.01.2017, 13:14
'Erdoğan'a hakaret'te bugün: Bursa'da iki polise 10 ay hapis cezası

Üç polis tutuklanmıştı

İddiaya göre, darbe girişimi gecesi emniyet müdür yardımcısının telsizinden yaptığı, “Darbeci askerlere karşı direnilecek” anonsunun ardından Gürsu İlçe Emniyet Müdürü Kadriye Kaçar, komiser Ergün Şimşek ile polisler Murat Çelebi ve Bayram Kara, askerlerin gelmesi halinde, silahlarını teslim etme kararı aldı.

Darbe girişiminin başarısız olmasından sonra ilçe emniyet müdürlüğünde görevli polis memurlarının şikayeti üzerine dört polis gözaltına alındı. Savunmalarından sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden üçü tutuklanırken, Bayram Kara ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanık polisler meslekten de ihraç edildi.

Hükmün okunması geri bırakıldı

Dört sanık hakkında ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ömür boyu, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’tan ise 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bu dava devam ederken, darbe girişimi gecesi Erdoğan’ı kastederek, “Şimdi kaçacak delik arıyordur” dediği öne sürülen Kadriye Kaçar ile polis memuru Burhan Kara hakkında, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla ilgili yargılama başladı.

Sanıkların tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşmasında hakim, suçlamaları kabul etmeyen iki sanığa önce birer yıl hapis cezası verdi. Sanıkların iyi halini dikkate alan mahkeme, cezayı 10 aya düşürüp hükmün okunmasını geri bıraktı.

 

Yorumlar (0)