Ekonomi Bakanı Zeybekçi'den dolar açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci döviz kurlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Zeybekçi, "Dövizdeki hareketlilik için TCMB'nin elinde çok fazla enstrüman var. Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değildir, gereğini yapabilecek durumdadır. Kurun bir risk olmayacağını düşünüyoruz. Piyasadaki hareketlilik spekülatif. 50-60 milyon dolarla işlem yapan kar peşindeki spekülatörler de var" diye konuştu.

GÜNDEM 13.01.2017, 12:18 13.01.2017, 12:18
 Ekonomi Bakanı Zeybekçi'den dolar açıklaması

Birgün’de yer alan habere göre, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Anadolu Ajansı Editör Masası'nda döviz kurlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunuyor. Bakan Zeybekci; ' Merkez Bankası'ndan birilerinin istediği yaklaşım, döviz satarak piyasaya müdahale etmesidir, bu yanlış bir yaklaşımdır. TCMB'nin herhangi bir müdahalesi olmamasına rağmen, TCMB bankaların döviz karşılıklarını düşürerek 1 milyar doların üzerinde parayı kullanma imkanı sağladı.' dedi.

 

Bakan Zeybekci; 'Türkiye'nin döviz sorumluluklarıyla ilgili yerine getiremeyeceği bir durum yok. Kurun bir risk olmayacağını düşünüyoruz. Piyasadaki hareketlilik spekülatif. 50-60 milyon dolarla işlem yapan kar peşindeki spekülatörler de var. ' dedi.

Yorumlar (0)