Diyarbakır OSB'de fabrikalar kapılarını yurttaşlara açtı

Diyarbakır OSB'de fabrikalar kapatılarak depremzedelere tahsis edildi. Kahramanmaraş merkezli depremin hemen ardından sabaha karşı kapılarının yurttaşlara açık olduğunu ve içeride sıcak yemek çıktığını duyuran iş insanı Mehmet Dalkıran, KRT'ye yaptığı açıklamada bölgede battaniye ve mont ihtiyacının bulunduğunu belirtti.

GÜNDEM 08.02.2023, 13:38
Diyarbakır OSB'de fabrikalar kapılarını yurttaşlara açtı

Kahramanmaraş merkezli 10 kentte yıkıma neden iki büyük depremde 2 bine yakın can kaybı yaşandı. Binlerce yaralı varken çok sayıda yurttaş da evsiz kaldı. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) tekstil fabrikaları, kapılarını depremzedelere açarak bölgedeki barınma ve sıcak yemek ihtiyacını büyük ölçüde karşıladı. İlk çağrıyı sabaha karşı sosyal medya üzerinden yapan fabrika sahibi iş insanı Mehmet Dalkıran, bölgedeki son durumu ve gerekli ihtiyaçları KRT'den İlknur Karadeniz'e anlattı. 

"YAŞADIĞIMIZ EN BÜYÜK SIKINTI EKMEĞE ULAŞAMAMAK OLDU"
Dalkıran, şu ifadelere yer verdi:

"Şu an tekstil OSB'deki bütün fabrikalarda on binlerce insan misafir ediliyor. Şehir merkezinde 10 araç barınmak için spor salonları ve düğün salonlarına giden yurttaşlara sıcak yemek sağlıyor. İçeride sürekli yemek yapılıyor. Binlerce battaniye getirildi. Şimdiye kadar yaşadığımız en büyük sıkıntı ekmeğe ulaşamamak oldu. Fırınlar yeterince ekmek çıkaramadığı için çevre illerde ekmek aradık."

"BATTANİYE VE MONT DESTEĞİ BEKLİYORUZ"

Bölgedeki olumsuz hava koşullarına dikkat çeken Dalkıran, ciddi ölçüde battaniye ve mont ihtiyacı olduğunu belirterek, "Diyarbakır'da kent platformu oluşturuldu. Bütün STK'lar birlikte hareket ediyor. Herkesten bu duyarlılığı göstermesini ve mont, battaniye desteği sağlamasını bekliyoruz." dedi.

Çağrıların ardından depremzedelerin barınma ve diğer ihtiyaçları için otobüslerle  Diyarbakır OSB'ye ulaştırıldığı görüldü.

Yorumlar (0)