Derya Okatan'ın avukatı: Bir hayli zayıfladı ancak, 'Metin olmaya devam edeceğiz' diyor

25 Aralık günü gözaltına alınan ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan, bugün açlık grevinin 18. gününde. BirGün’e konuşan Okatan’ın avukatı Sezin Uçar, savcıyla hala görüşemedeklerini belirterek, Okatan’ın sağlık durumuna ilişkin konuştu.

GÜNDEM 11.01.2017, 09:26 11.01.2017, 09:26
Derya Okatan'ın avukatı: Bir hayli zayıfladı ancak, 'Metin olmaya devam edeceğiz' diyor

Birgün’de yer alan habere göre,  Av. Uçar “Gözaltı kararına itiraz etmiştik, ancak yapmış olduğumuz itirazlar henüz sonuçlanmadı. dedi.

 

Avukat görüş yasağına da itiraz etmiştik, olumsuz sonuçlandı. Yani yapmış olduğumuz başvurulardan da anlamlı bir sonuç alamıyoruz. Sağlık kontrolleri yapılıyor ama bir hayli zayıflamış durumda. Kalabalık ve havasız, sağlık koşullarının uygun olmadığı bir hücrede kalıyor. Bir an önce gözaltının bu durumdan kaynaklı olarak da sonlandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Şu an soruşturmayla ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığından da haberdar değiliz. Vitamin alıyor, her gün doktora görünüyor. Morali yerinde ama açlık grevinin uzun sürmesinden kaynaklı olarak halsiz tabii ki. Önceki gün kamuoyuna verdiği bir mesaj vardı, “Tutuklansak da serbest kalsak da gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Halkımıza karşı sorumluluğumuz bu ”Pazar günü görüştüğümüzde ise Metin Göktepe’nin ölüm yıldönümüydü, “Biz onun yolundan ilerleyeceğiz, Metin olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. “

 

Yorumlar (0)