CHP'Lİ YÜCEER:'1 YILDIR KADIN DOĞUM UZMANI YOK'

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Malkara Devlet Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı olmamasını Meclis gündemine taşıdı. 1 yılı aşkın bir süredir hastaların, çevre hastanelere sevk edildiğini söyleyen Yüceer, vatandaşların mağdur olduğunu kaydetti.

GÜNDEM 09.01.2017, 11:05 09.01.2017, 11:05
CHP'Lİ YÜCEER:'1 YILDIR KADIN DOĞUM UZMANI YOK'

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Malkara Devlet Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı olmamasını Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına Sağlık Bakanı  Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi hazırlayan Yüceer,  ülkemizde her yıl çok sayıda kadının başta rahim ağzı kanseri olmak üzere birçok hastalıkla karşı karşıya kaldığını belirtti.

 

1 YILDIR KADIN DOĞUM UZMANI YOK

 

Kadın hastalıklarının önüne geçilmesi, gebeliğin sağlıklı ve bilinci bir şekilde takibinin yapılabilmesi, bebeğin sağlığı  için hastanelerde yeterli sayıda kadın doğum uzmanının olmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Yüceer, Tekirdağ’ın en fazla mahallesine sahip 53 bin nüfuslu Malkara’nın İlçe Devlet Hastanesi’nde bir yıldan fazla bir süredir kadın doğum uzmanı bulunmadığını bildirdi.

 

SAĞLIK HAKTIR

 

Bu durumun vatandaşları mağdur ettiğini, hastaların doktor olmadığı için Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini, sağlık sorunlarının bir yana ekonomik koşulların giderek ağırlaştığı günümüzde maddi olarak da vatandaşa külfet oluşturduğunu söyleyen Yüceer,  “Sağlık hakkı doğuştan kazanılmış bir haktır ve herkese eşit, ulaşılabilir, nitelikli ve ücretsiz  sağlık hizmeti vermesi Devletin temel görevidir. Malkara’da 1 yılı aşkın bir süredir kadın doğum uzmanının  olmayışı başlı başına bir sağlık skandalıdır. Vatandaşlarımız sağlık hizmeti alamıyor. Plansız uygulamalarla hastane hastane dolaşmak zorunda bırakılıyor. Ekonomik  durumu iyi olmayan hastalar içinse durum daha kötü. Bir an önce Sağlık Bakanlığı Malkara’ya  kadın doğum uzmanı atamalıdır” dedi.

 

NE ZAMAN ATANACAK?

 

CHP’li Yüceer, Sağlık Bakanı  Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-Malkara Devlet Hastanesi’nin kadın doğum uzmanı açığı ne zaman giderilecektir? Bakanlığınızın hastaneye kadın doğum uzmanı ataması yönünde bir çalışması var mıdır?

-Malkara Devlet Hastanesi’ne bir yılı aşkın bir süredir  kadın doğum uzmanı atanmamasının gerekçesi nedir?

 

KAÇ HASTA BAŞKA HASTANELERE SEVK EDİLDİ?

 

-Malkara Devlet Hastanesi’nden son 1 yılda kaç hasta kadın doğum uzmanı olmadığı için başka hastanelere sevk edilmiştir?

 

-Tekirdağ ve ilçeleri ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç kadın doğum uzmanı görev yapmaktadır?

 

-Bakanlığınız tarafından ülkemizde kadın doğum uzmanı eksikliğinin giderilmesi yönünde ne gibi çalışmalar yürütülmektedir?                                                                      

Yorumlar (0)