CHP'Lİ TUR BİÇER:'VATANDAŞIN SUSUZ KALMASI, MUSLUKLARDAN ÇAMUR AKMASI HAYALDİ GERÇEK OLDU!'

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Manisa ili Sarıgöl ilçesine bağlı Afşar Değirmendere mahallesinde musluklardan çamur aktığına ilişkin hem basına yansıyan haberlere hem de vatandaşlardan kendisine iletilen şikâyetlere sessiz kalmayarak konuyu meclise taşıdı.

GÜNDEM 06.12.2016, 11:00 06.12.2016, 11:00
CHP'Lİ TUR BİÇER:'VATANDAŞIN SUSUZ KALMASI, MUSLUKLARDAN ÇAMUR AKMASI HAYALDİ GERÇEK OLDU!'

CHP’li Biçer, Manisa ili Sarıgöl ilçesine bağlı Afşar Değirmendere mahallesinde musluklardan çamur aktığına ilişkin sorunu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. 

 

2016 YILINDA VATANDAŞ İÇECEK SU BULAMIYOR!

 

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer; “yıl 2016 ama hala vatandaşlarımızın musluklarından çamurlu su akıyor! Memleketi hizmete boğduk diyorlar! Hizmet anlayışlarının ne olduğunu bir daha sorgulamak gerekir.” Diyerek hükümete yönelik ağır eleştirilerde bulundu. 

 

VATANDAŞI MAĞDUR ETMEMEK DEVLETİN GÖREVİDİR!

 

CHP’li Biçer; “Sarıgöl ilçesine bağlı Afşar Değirmendere mahallesinde, musluklardan iki yıldır çamurlu su aktığına yönelik vatandaşlarımız tarafımıza şikâyette bulundular. İki yıldır MASKİ’ye defalarca dilekçe yazılmasına rağmen hiçbir yetkilinin konu ile ilgilenmediğini ve konunun geçiştirildiğini anlattılar. Vatandaşımız hakkını aramak istiyor ama muhatap bulamıyor! Vatandaşın yolunu, suyunu, elektriğini yani zorunlu yaşam gereksinimlerini temin etmek ve vatandaşı mağdur etmemek devletin görevidir! Hükümet kendisine muhalif olanları temizlemek için uğraşmaktan vatandaşına zaman ayıramıyor. Gelip bir görsünler bu insanların yaşadığı zorlukları! Sarayda bin yüz elli odada yaşamakla, altın varaklı kadehlerde su içmekle vatandaşın ne durumda olduğunu anlayamazsınız!” diyerek konuya olan tepkisini ve yetkililerin sorumsuzluğuna dikkat çekti. 

 

Vatandaşları mağdur eden hayati bir konuya duyarsız kalınmasının gerekçesini, 2 yılı aşkın bir süredir konunun çözüme kavuşturulmamış olmasının gerekçesini, MASKİ’ye son iki yılda yapılan şikayet sayısını ve şikayet nedenlerini de de Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu’na soran Biçer, yetkilileri görevini yapmamakla suçladı ve İnsan Haklarının alenen ihlal edildiği bu duruma göz yuman yetkililer ile ilgili hukuki işlem başlatılması gerektiğini ifade etti. 

 

            Konunun ne zaman çözüme kavuşturulacağını da Bakan Eroğlu’na soran CHP’li Dr. Biçer, “Konunun yakın takipçisi olacağım ve Afşar Değirmendere Mahallesindeki su sorunu çözülene kadar uğraşacağım. Bakan Eroğlu’nun bu konuya ilişkin vereceği cevapları da kamuoyu ile paylaşacağım. Vatandaşımız onlarca yıl öncesindeki gibi taşıma su ile ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar hangi vicdan bunu kaldırabilir, hangi insan buna duyarsız kalabilir?” diyerek konunun çözümü için uğraşacağını ifade etti. 

 

Yorumlar (0)