CHP'li Sağlar:'Son birkaç ay içerisinde sel, fırtına, hortum gibi doğal afetleri yaşan Mersin halkının zararlarının tazmin edilmesi için afet bölgesi ilan edecek misiniz?'

Mersin Milletvekili Dr. Fikri Sağlar, Mersin’de hayatı olumsuz etkileyen ve 2 vatandaşın yaşamını yitirdiği sel felaketinden sonra, bu kez Anamur’da hortum felaketi yaşanması ile ilgili olarak acil afet bölgesi ilanı yapılması gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 13.01.2017, 17:25 13.01.2017, 17:25
CHP'li Sağlar:'Son birkaç ay içerisinde sel, fırtına, hortum gibi doğal afetleri yaşan Mersin halkının zararlarının tazmin edilmesi için afet bölgesi ilan edecek misiniz?'

Mersin Milletvekili Dr. Fikri Sağlar'ın konu ile ilgili soru önergesi:

 

 

                                 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLETİ BAŞKANLIĞINA 

  

                Aşağıda belirtilen sorularımın Başbakan Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.  

Saygılarımla. 12.01.2017 

 

D. Fikri SAĞLAR 

Mersin Milletvekili

 

             Geçtiğimiz günlerde Mersin’de hayatı olumsuz etkileyen ve 2 vatandaşın yaşamını yitirdiği sel felaketinden sonra, bu kez Anamur’da hortum felaketi yaşanmıştır.

 

             Hortum, 400 dönümün üzerindeki muz serasını içindeki ürünlerle birlikte yerle bir etmiştir. Denizden gelerek Anamurim antik kenti üzerinden karaya giren hortum, önüne kattığı muz seralarını yerle bir ederken, ağaçları yerinden sökmüş, elektrik vericiler hasar vererek elektrik kesintisine neden olmuştur.

             Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, selde sulara gömülen tarım alanlarında yapılan ilk tespitlerde 170 milyon liralık zarar tespit edildiğini öne sürmüştür.

 

             Gıda, Tarım ve Hayvancılığa bağlı kurumlar tarafından acil hasar tespitinin yapılıp üreticilerimizin hasarları karşılanmalıdır. Zaten tarım ülkemizde bitmek üzereyken her sene aynı ihmalkârlığın yaşanması kabul edilemez. Mersin acil afet bölgesi ilan dilmelidir.

 

Bu çerçevede:

 

1)      Son birkaç ay içerisinde sel, fırtına, hortum gibi doğal afetleri yaşan Mersin halkının zararlarının tazmin edilmesi için afet bölgesi ilan edecek misiniz?

 

2)      Afetzedeler, hasar tespit çalışmalarının yeterince yapılmadığını, görevlilerin işleri savsakladığını söylemektedirler. Bu şikâyetleri önlemek için ne yapacaksınız?

 

3)      Çiftçilere nakdi ve ayni yardımlarda bulunacak mısınız? Bu bölgedeki çiftçilerin çoğunluğu özel bankalardan yüksek faizle kredi almak durumunda kalmışlardır. Borç affı ya da faiz indirimine gidecek misiniz?

 

Yorumlar (0)