CHP'Lİ ÖZDEMİR: BİLİM İNSANLARIYLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

PM Üyesi Sibel Özdemir, “OHAL döneminde KHK’lar yoluyla bugün yapılanlar ne 12 Eylül ne de başka hiçbir dönemde yapılanlarla karşılaştırılamayacak kadar daha yıkıcı, daha despot ve daha hukuksuzdur.” dedi.

GÜNDEM 10.02.2017, 09:49 10.02.2017, 09:49
CHP'Lİ ÖZDEMİR: BİLİM İNSANLARIYLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Sibel Özdemir, “OHAL döneminde KHK’lar yoluyla bugün yapılanlar ne 12 Eylül ne de başka hiçbir dönemde yapılanlarla karşılaştırılamayacak kadar daha yıkıcı, daha despot ve daha hukuksuzdur.” dedi.





"1948’DE BABAMI, 1980’DE BENİ, BUGÜN ASİSTANIMI...”



Ülkemizin önde gelen iktisatçılarından Prof.Dr. Korkut Boratav’ın son KHK ihraçlarına ilişkin, "1948’de babamı, 1980’de beni, bugün de asistanımı üniversiteden attılar. Şu anda yapılan, 12 Eylülden ve diğerlerinden de daha kötüdür." sözünü Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getiren Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: 





“Evet, bugün yapılanlar ne 12 Eylül ne de başka hiçbir dönemde yapılanlarla karşılaştırılamayacak kadar daha yıkıcı, daha despot ve daha hukuksuzdur. Her dönem demokrasiden ve hukuk devletinden yana olan bizler; FETÖ darbe girişimiyle ilişkisi, bağlantıları ispatlanmadan, ortaya koyulmadan, bir gece yarısı sorgusuz sualsiz, kanıtsız, KHK’yla ihraç ettiğiniz, dünya görüşü ne olursa olsun bilim insanlarıyla bir arada ve dayanışma içinde olacağız. Düşünen, yazan, üreten, buluş yapan bilim insanları en kısa sürede görevlerine dönünceye kadar bu dayanışma ve ortak mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Yorumlar (0)