CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, Artvin'de yaşanan saldırıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP konvoyuna düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Moroğlu, parti yönetimi ve güvenlik güçlerinin hedef alındığı bu vahim olayın demokrasiye ve barışa yönelik bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.
Saldırının Kınanması ve Olayın Boyutu
Mustafa Moroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını lanetleyerek, bu olayın ülke için büyük bir tehdit doğurduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu’nun, ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla yaptığı çalışmaların teröristlerin hedef aldığı bir durum haline geldiğini belirtildi. Moroğlu, bu saldırının sadece Genel Başkanlarına yönelik değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine ve demokrasisine yapılan bir saldırı olduğunu ifade etti. Bu tür eylemlerin, ülke içinde karışıklık yaratma amacı taşıdığını ve toplumun huzurunu bozmaya yönelik alçakça bir girişim olduğuna dikkat çekti.
Demokrasiye Olan Bağlılık ve Direnç Mesajları
CHP Parti Meclisi Üyesi, terör eyleminin, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesi için verilen bir haksızlık olduğunu belirtti. Emperyal güçlere karşı elde edilen bağımsızlığın kolay kazanılmadığını, bu cennet vatanın terör ve şiddet karşısında asla geri adım atmayacağını dile getirdi. Moroğlu, "Barış ve kardeşlik" vurgusu yaparak, bu tür saldırılara rağmen siyasi duruşlarının sağlam kalacağını ve ülkenin demokrasiye olan inancını koruyacaklarını söyledi. Tüm siyaset partilerini, demokratik kitle örgütlerini ve sendikaları birlik olmaya, terörizme karşı durmaya çağırdı. Bu eylemlerin kendilerini sindiremiyeceğini ifade eden Moroğlu, toplumun kenetlenmesi gerektiğine inandığını aktardı.
Şehitler ve Yaralılara Duyulan Saygı
Açıklamasının sonunda Moroğlu, alçak terör saldırısında hayatını kaybeden Mehmetçiğe Allah’tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. Bu tür olayların ülkenin katmanlarını sarsmak amacıyla planlandığını belirten Moroğlu, her koşulda bir arada durulması gerektiğine dikkat çekti. "Ülkemiz için var gücümüzle mücadele edeceğiz" ifadesini kullanan Moroğlu, terör eylemlerine karşı toplumun tüm kesimlerinin birlikte hareket etmesini istedi. Bu tür saldırıların, halkın birlik ve beraberlik içinde mücadele etmesini engelleyemeyeceğini vurguladı.