CHP'Lİ Hakverdi:'Kaybolan huzur ortamını yeniden sağlamak için öngördüğü çare başkanlık sistemi midir?'

CHP Ankara Milletvekili ve Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Ali Haydar Hakverdi Başbakan tarafından önlendiği iddia edilen “onlarca” canlı bomba eylemi ile ilgili yakalanan varsa “onlarca” kişiyi meclis gündemine taşıdı

GÜNDEM 28.12.2016, 11:28 28.12.2016, 11:28
CHP'Lİ Hakverdi:'Kaybolan huzur ortamını yeniden sağlamak için öngördüğü çare başkanlık sistemi midir?'

 CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin soru önergesi:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından Anayasa’nın 98 ve TBMM içtüzüğünün 96 ve 99’uncu maddeleri uyarınca yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 28.12.2016      

 

 Ali Haydar Hakverdi

                                                                                        CHP Ankara Milletvekili

 

 

 

Ülkemizde, son süreçte yaşadığımız hain terör saldırılarında sivil, asker ve polis yüzlerce yurttaşımızı kaybettik.  Terör her gün ülkemizi ve halkımızı tehdit etmeye maalesef devam ediyor. Bu saldırılar sonucu tedirgin olan halkımız neredeyse sokağa çıkamaz durumda. Kent merkezlerinde dahi günün hemen her saati gözle görülür bir ‘sakinlik’ hissedilmekte. Akşamlarıysa durum daha da netleşmekte ve neredeyse sokağa çıkma yasağını andıran görüntülerle karşılaşmaktayız. Her an ölüm tehlikesi ile burun buruna olduğunu düşünen halkımız umutsuzluk ve endişe ile baş başa bırakılmış durumda. Esnaftan memura, işçiden öğrenciye tüm vatandaşlarımız bu durumu kaygı içerisinde izliyor. Anne ve babalar çocuklarının güvenliğinden endişe duyar vaziyette.

 

Son dönemde üst üste gelen terör saldırılarına ilişkin olarak Başbakan Yıldırım; "Canlı bomba eyleminin onlarcası önleniyor. Bir tane de iki tane de zaman zaman kaçıyor" şeklinde açıklamada bulunmuştur.

Bu çerçevede;

1.      Önlendiği iddia edilen “onlarca” canlı bomba eylemi ile ilgili yakalanan varsa “onlarca” kişi kimlerdir? Haklarında yapılan işlemler nelerdir?

 

2.      “Arada kaçan bir iki tane” bombacı teröristin yüzlerce insanımızı öldürmesinde hükümetinizin ve istihbaratınızın ihmali var mıdır?

 

3.     Ülkemiz kan gölüne dönmüşken ve ekonomi çökmekte iken tek derdi Başkanlık olan hükümetinizin terörü bitirmek ve kaybolan huzur ortamını yeniden sağlamak için öngördüğü çare başkanlık sistemi midir?

 

Yorumlar (0)