CHP'li Hakverdi:'Kaç kamu Kurum ve Kuruluşu FETÖ'nün kiracısı? Toplamda Devletin Kira yükü ne kadar?'

"​Davutoğlu'ndan alamadığım yanıtı Yıldırım'dan bekliyorum. Kaç Kamu Kurum ve Kuruluşu FETÖ'nün kiracısı, Toplamda Devletin kira yükü ne kadar?"

GÜNDEM 24.11.2016, 12:11 24.11.2016, 12:11
CHP'li Hakverdi:'Kaç kamu Kurum ve Kuruluşu FETÖ'nün kiracısı? Toplamda Devletin Kira yükü ne kadar?'

İşte CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin soru önergesi:

 

4982 Sayılı Yasa Uyarınca 29.02.2016 Tarihinde göndermiş olduğum Yazılı Bilgi Edinme talebimde 2002-2016 yılları arasında Kamu Kurum ve Kuruluşlarının taşınmaz kiralamaları ile ilgili  bilgiler istemiştim. Aradan 9 ay geçmesine rağmen henüz bir yanıt almış bulunmamaktayım.

 

Başta Sağlık Bakanlığı’nın bazı ek binaları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ana binası olmak üzere, kamu kurumlarının binalar için ödedikleri çok yüksek miktarda kiraların kamuoyunda yarattığı rahatsızlık ortada iken;

 

Tarihler 21 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde, 15 Temmuz’da Yaşadığımız darbe girişiminden birkaç gün sonra AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, “Türkiye'deki resmi kurum ve kuruluş binaları ile, bakanlık ek binalarının FETÖ yandaşlarının kiracısı olabilir “ şeklinde beyanda bulundu.

 

 

Bu çerçevede,               

  1. Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları için kullanılmak üzere hangi kurumlara, nerelerde ve ne kadar süre ile kaç taşınmaz kiralanmıştır?

2-      Kiralanan taşınmazlar hangi özel ve tüzel kişilerden kiralanmıştır?

3-      AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın iddiaları üzerine herhangi bir araştırma yapılmış mıdır?

4-      17/25 Aralık Yolsuzluk Operasyonları sonrasında Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kiracı olduğu taşınmazlarda bir değişikliğe gidilmiş midir? Varsa bunlar hangi kurumlardır?

5-      Dönemin Başbakanı 29 Şubat 2016 tarihli bilgi edinme talebime Akp İzmir Milletvekili Kocabıyık’ın iddialarının gerçekliğini bildiği için mi yanıt vermemiştir? Devlette süreklilik esası gözetildiğinde Başbakanlığın bilgi edinme talebime yanıt vermeyişinin altında yatan neden araştırılmış mıdır?

6-      Kiracı olan Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarının mal sahiplerinden kaçı hakkında 15 Temmuz sonrası FETÖ soruşturması yapılmıştır? Yapılmış ve bu kanıtlanmış ise Kamu adına bu binaları kiralayan görevliler hakkında herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır?

Yorumlar (0)