CHP'Lİ ENGİN ALADAĞ'DAKİ İHMAL HAKKINDA KONUŞTU: BU ACI OLAYI YÜCE HALKIMIZIN TERTEMİZ VİCDANINA HAVALE EDİYORUM!

Adana Aladağ'da dün akşam yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan yurt yangını ile ilgili Meclis Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, Hükümet'e tepki göstererek "Ülkemizin geleceği yavrularımız, evlatlarımız derneklerin, cemaatlerin ve tarikatların denetimsiz yurtlarında ya beyinleri yıkanarak ya da taciz, tecavüz ve istismara uğrayarak geleceklerini kaybediyorlar veya Adana’daki yangında olduğu gibi denetimsizlik ve ihmalden can veriyorlar" dedi.

GÜNDEM 30.11.2016, 14:39 30.11.2016, 14:39
CHP'Lİ ENGİN ALADAĞ'DAKİ İHMAL HAKKINDA KONUŞTU:  BU ACI OLAYI YÜCE HALKIMIZIN TERTEMİZ VİCDANINA HAVALE EDİYORUM!

Adana Aladağ’da yanarak, birbirlerine sarılarak can veren çocuklarımızın ve eğitmenimizin ailelerine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Didem ENGİN, yaralılara acil şifalar dileyerek üzüntüsünü paylaştı.

 

 

"Ülkemizin geleceği yavrularımız, evlatlarımız derneklerin, cemaatlerin ve tarikatların denetimsiz yurtlarında ya beyinleri yıkanarak ya da taciz, tecavüz ve istismara uğrayarak geleceklerini kaybediyorlar veya Adana’daki yangında olduğu gibi denetimsizlik ve ihmalden can veriyorlar" diyen Didem ENGİN Devletin ihmal ettiği yurt ve barınma sorununu daha önceden de Meclis gündemine taşıdığını hatırlattı. 

 

 

Didem ENGİN ne demişti?

 

 

6 Ekim 2016 tarihli Meclis oturumunda ülkemizdeki yurt kapasitelerinin yetersizliğini vurgulayan Didem ENGİN, "Sosyal devlet denilince mangalda kül bırakmayan AKP Hükümetlerinin tüm yetkililerine şimdi sormak istiyorum: Kalkınma stratejilerinizi 14 senedir inşaat sektörü üzerine kurmanıza ve yaptığınız inşaatlarla övünmenize rağmen gençlerimizin yurt sorununu 14 senedir neden görmezden geldiniz? Gençlerimiz önceliğiniz değil miydi? Ve yine sormak istiyorum, devlet yurtlarında yer bulamayan binlerce gencimizi Gülen Cemaat’i ve diğer cemaat ve tarikatların himayelerine bırakıp, sonra “kandırılmışız” dediğinizde, gençlerimiz için vicdanınız sızladı mı?" sorularını yöneltmişti.

 

 

Adana Aladağ'daki ihmal ve denetimsizlik sonucu yaşanan facia sonrasında da Hükümet'e sorumluluklarını hatırlatan Didem ENGİN, "6 Ekim tarihinde Meclis’te yaptığım konuşmada gençlerimizin yurt sorununa değinmiş ve 14 yıldır inşaatlarla ve duble yollarla övünen AKP yetkililerinin neden devlet yurdu yapmadıklarını sorgulamıştım ve gençlerimizi cemaatlerin ve tarikatların himayesine bırakmış olmaktan dolayı vicdanlarınız sızlamıyor mu diye sormuştum. Yanıt verilmeyen bu sorumu bugün tekrarlamayacağım. Bu acı olayı yüce halkımızın tertemiz vicdanına havale ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Yorumlar (0)