CHP'Lİ BİÇER'DEN BAŞBAKAN YILDIRIM'A; 'ÇİFTÇİNİN NE KADAR MAZOT KULLANDIĞINI BİLİYOR MSUSUNUZ?'

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, İzmir’de Milli Tarım Projesi Lansmanı ve Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni’nde Başbakan Binali YILDIRIM’ın ''Gübre tarımda maliyeti en fazla arttıran bir unsur. İkinci ne, mazot. Gübreyle ilgili söyledim yüzde 23 indirim sağlandı. Mazotta da şimdi bir karar verdik. Çiftçinin kullandığı mazotunun yarısı kendinden yarısı bizden!'' ifadeleri üzerine Başabakan YILDIRIM’ın cevaplaması istemiyle önerge verdi.

GÜNDEM 31.10.2016, 09:16 31.10.2016, 09:16
CHP'Lİ BİÇER'DEN BAŞBAKAN YILDIRIM'A; 'ÇİFTÇİNİN NE KADAR MAZOT KULLANDIĞINI BİLİYOR MSUSUNUZ?'

Dr. Yıldız Biçer; “Çiftçinin kullandığı mazotunun yarısı kendinden yarısı bizden!'' diyen Başbakan Yıldırım’ın kullanılan mazotun yarısını neye göre belirleyeceğini çiftçimiz merak ediyor! Hangi çiftçinin dekarda kaç litre motorin kullandığını biliyorlar mı? Bu ifadelere açıklık getirilmeli ve ödemeler ne zaman yapılacaksa açıkça ifade edilmelidir!” “Tarım ürününe göre dekarda 30-40-50 litre arasında değişen mazot kullanımı var. Hangi kriterlere göre ne şekilde ödenecek? Kime soracaklar çiftçinin ne kadar azot kullandığını? Bu iş masa başında tahminler yürüterek olmaz! Adil davranılmalıdır! Hangi usule göre belirlenecekse açıklanmalıdır!” diyerek konunun netliğe kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

 

 CHP’li Yıldız Biçer; “çiftçilerimiz yeterince mağdur durumda, günlerdir çiftçimizin sesi olmaya çalışıyoruz! Bir defa kürdsüye çıkıp şunu yapacağız, bunu yapacağız demekle omaz! Üreticimiz bu ülkeyi hala ayakta tutan yapı taşlarıdır fakat en çok mağdur olanlar da ne yazık ki üreticilerimizdir! Başbakan “Mazotun yarısını karşılayacağız!” dedi. Ne zaman karşılayacak, neye göre karşılayacak? Bu uygulamayı ne zaman başlatacak? Umut verici sözler sarf edip kürsüden inince unutamazsınız çiftçiyi!” ifadeleri ile başbakan Yıldırım’ı eleştirdi.

 

Ne olursa olsun her zaman üreticinin yanında olacağını ve çiftçinin sorunlarına çözüm bulmak için uğraşacağını ifade eden CHP’li Biçer, “Tüm vatandaşlarımız bana her zaman ulaşabilirler! Sorunlarında, sıkıntılarında yanlarında olmak için uğraşacağım!” diyerek üreticiye verdiği desteği ifade etti.

Yorumlar (0)