CHP'Lİ ATICI:'3 OCAK MERSİN'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 95. YIL DÖNÜMÜ '

CHP Mersin Milletvekili Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin’de “Milli Mücadele” ruhunun şahlandığı tarih olan “3 Ocak 1922, Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. yıl ​dönümünü kutladı.

GÜNDEM 03.01.2017, 10:23 03.01.2017, 10:23
CHP'Lİ ATICI:'3 OCAK MERSİN'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN  95. YIL DÖNÜMÜ '

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Mersin Milletvekili  Dr. Aytuğ Atıcı'nın kutlama mesajı:

 

"3 OCAK MERSİN'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN
95. YIL DÖNÜMÜ "

 

            95 yıl önce Mersin’e sahip çıkan Mersinliler; emperyalizmin hain sömürüsüne karşı bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandırmış, işgal kuvvetlerini geri püskürtmüştür.

 

            Mersin’de “Milli Mücadele” ruhunun şahlandığı tarih olan “3 Ocak 1922, Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl dönümünü gururla kutluyor; bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün ve Cumhuriyet'imizin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anımsıyoruz.

 

            Farklı kültürlerin ve değerlerin bir arada kardeşçe yaşadığı Mersin'imizin gelişimine ve kalkınmasına katkıda bulunacak her türlü mücadelenin içinde olup; Mersin'imizin geleceğini karartacak gelişmelerin de karşısında durmamız gerekir.

 

            3 Ocak 1922'de Fransız işgaline karşı memleketine sahip çıkan yiğit Mersinlileri ve halkımızı; bugün bekleyen büyük tehlike ise, laik Cumhuriyeti’mizi ve demokrasimizi hedef alan; halkın egemenliğini yeniden saraya vermeye çalışan anlayıştır. Bu tehlike karşısında da Mersinlilerin, parti ayrımı gözetmeksizin Kurtuluş Savaşı günlerindeki gibi milli mücadele ruhuyla hareket edeceklerine, laik Cumhuriyet’e sahip çıkarak ülkemizi tek adam rejimine asla teslim etmeyeceklerine inancım tamdır.

 

            Bu duygu ve düşüncelerle, kurtuluş mücadelesi veren, Mersin'imizi ve vatanımızı düşman işgalinden kurtaran başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

                                              
Prof. Dr. Aytuğ ATICI
Mersin Milletvekili

 

Yorumlar (0)