CHP'li Atıcı Mersin'de Öğrencilerin Ders Saati İçerisinde Dernek Toplantısına Götürülmesini sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin’de öğrencilerin ders saatinde okul dışına çıkarılarak bir dernek toplantısına götürülmesini verdiği önergeyle Milli Eğitim Bakanı’na sordu.

GÜNDEM 21.02.2017, 15:52 21.02.2017, 15:52
CHP'li Atıcı Mersin'de Öğrencilerin Ders Saati İçerisinde Dernek Toplantısına Götürülmesini sordu

17 Şubat 2017 tarihinde Mersin Merkez’de düzenlenen bir derneğin organize ettiği toplantı için, Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın katılacağı bilgisiyle hazırlıklar yapılarak, toplantıya öğrenci taşımak ve katılımı üst düzeyde tutmak üzere, yöneticilere baskı yapıldığı iddiasının kamuoyuna yansıdığını belirten Aytuğ Atıcı, öğrencilerin ders saatinde bir derneğin toplantısına götürülmek üzere okul dışına çıkarılmasına velililerin de tepki gösterdiğini bildirerek TBMM’ye verdiği önergede Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları yöneltti:

 

1.    Mersin’de bulunan okulların yöneticileri, bir derneğin toplantısına katılmak üzere, öğrencileri ders saatinde okul dışına çıkarmak için velilerden veya Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin almış mıdır? İzin alınmış ise hangi gerekçe ile hangi tarihte ve hangi makamdan izin alınmıştır?

 

2.    Öğrencilerin ders saatinde okul dışı dernek faaliyetlerine gidebilmesi için hangi işlemlerin yapılması gerekir?

 

3.    Milli Eğitim Bakanlığının eğitim müfredatına göre okul dışı dernek faaliyetlerine ders saatinde katılım zorunluluğu var mıdır?

 

4.    Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın katılacağı bildirilen toplantıya öğrenci taşımak için yöneticilere baskı uygulandığı doğru mudur?

 

5.    Bu konuda herhangi bir idari işlem yapılmış mıdır?

 

Yorumlar (0)