CHP'Lİ AKIN:BİGADİÇ KARARINI VERMİŞ, TEK ADAM REJİMİNE 'HAYIR' DİYOR

Bu ziyaretlerin ardından çarşı esnafını ziyaret ederek hayırlı işler dileyen Akın kahvehaneleri de dolaşarak anayasa değişikliği ile getirilmek istenen tek adam rejimini anlattı ve hemşerilerinden referandumda “hayır” oyu vermelerini istedi.

GÜNDEM 31.03.2017, 13:02 31.03.2017, 13:02
CHP'Lİ AKIN:BİGADİÇ KARARINI VERMİŞ, TEK ADAM REJİMİNE 'HAYIR' DİYOR

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın gecesini gündüzüne katarak yürüttüğü “hayır” çalışması için Bigadiç’e geldi. Burada sivil toplum örgütlerini ziyaret ettikten sonra esnaf ve pazar ziyareti yapan Akın “Bigadiç kararını vermiş, tek adam rejimine ‘hayır’ diyor dedi.

 

STRATEJİK MADENİMİZ “BOR” VARLIK FONUNA DEVREDİLDİ

İlk olarak CHP ilçe örgütü ile birlikte Bigadiç Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret eden Ahmet Akın kooperatif başkanı ve yöneticileri ile bir süre sohbet etti. Taşıyıcı esnafının sorunlarını dinleyip notlarını aldı. Akın burada yaptığı açıklamada “ Bor ülkemiz için stratejik bir maden. Bigadiç bu önemli madenimizin çıkarıldığı yerlerden birisi. Zaten bütün dünyadaki bor yataklarının %76’sı bizim ülkemizde. Ama bu madenin işlenmesi ve pazarlanmasında belirleyici bir üstünlüğümüz yok maalesef. Ben TBMM’de bunun mücadelesini veriyorum. Bor madeni ekonomimize daha çok katkı sağlaması lazım. Ama bir sabah kalktık baktık ki Bor madeni Varlık Fonuna devredilmiş. Bu varlığımız teminat gösterilip kredi temin edilecek. Bu krediler geri ödenemediğinde yabancılar gelip madenimize el koyabilecek. Bu riskle karşı karşıya kalabiliriz. Tıpkı Duyun-u Umumiye’de olduğu gibi. Biz bunun mücadelesini vererek, yanlışlığını anlatıyoruz, uyarılarımızı yapıyoruz. Burada gördüm ki nasıl biz ülke olarak Bor’un nimetlerinden yeteri kadar yararlanamıyorsak, Bigadiçliler de kendi ilçelerinden çıkarılan Bor madeninin tozunu, sıkıntısını çekiyor ama nimetinden yararlanamıyor. Madendeki taşıma işlerini Bigadiçli esnafımız alamıyor. Başka şehirlerden gelenler burada iş yapıyorlar. Bu doğru değil. Madem sıkıntısını, cefasını Bigadiç halkı çekiyor, nimetinden de Bigadiçliler yararlanmalıdır. Bu konunun takipçisi olacağım” dedi.

 

Daha sonra semt pazarını ziyaret eden Akın Pazar esnafı ve alışveriş için orada bulunanlarla anayasa değişikliğini konuştu ve neden “hayır” denilmesi gerektiğini anlattı. “pazarda ablalarımız ve abilerimizle çok güzel sohbetler yaptık. Onlara tek adam rejiminde güzel ülkemizin başına gelecekleri anlattım. Sorularını cevapladım. Zaten halkımız her şeyin farkında” diyen Ahmet Akın daha sonra Bigadiç Ziraat Odası’nı ziyaret ederek başkan ve yöneticileri ile referandum sürecini değerlendirdi.

 

 AKP TARIMDA HEP YANLIŞ POLİTİKALAR UYGULADI, KAYBEDEN ÜRETİCİMİZ OLDU

Akın Ziraat Odası ziyaretinde yaptığı açıklamada “esnafımız dertli, işçimiz dertli, çiftçimiz dertli. Kimse mutlu değil. Hayvancılık çökmüş. Dünyada sığır ithalatında ikinci sıraya çıkmışız. Hep aynı yanlış politikaları uygulayarak farklı sonuçlar bekleyen AKP döneminde üretici yetiştirdiği hayvanını değer fiyatından satamıyor, para kazanamadığı için üretimden vazgeçiyor. Tüketici ise eti ya çok pahalıya alıyor, ya da çok pahalı olduğu için alamıyor. Burada bir yanlışlık var. Çözülmesi gereken budur. Ama hükümet işin kolayını bulmuş açıyor kapıları ithalat yapıyor. Sorun çözülüyor mu tabii ki hayır. Daha çok sıkıntıya yol açılıyor, et ucuzlamadığı gibi yerli üreticimiz de zarar etmiş oluyor. Şimdi sormak lazım. Başkanlıkla istikrar gelecek diyorlar ya. Başkanın sihirli bir gücü mü olacak. Mesala hayvancılıkta yaşanan bu yakıcı sorun nasıl çözülecek. Onu anlatsınlar. Başkan sabah kalkıp bir kararname ya da buyruk yazarak mı çözecek bunu” dedi.

 

Bigadiç Et ve Süt Üreticileri Birliği’ni de ziyaret eden Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın burada da birlik yöneticileri ile üreticilerin güncel sorunlarını değerlendirdi.

 

Bu ziyaretlerin ardından çarşı esnafını ziyaret ederek hayırlı işler dileyen Akın kahvehaneleri de dolaşarak anayasa değişikliği ile getirilmek istenen tek adam rejimini anlattı ve hemşerilerinden referandumda “hayır” oyu vermelerini istedi.

 

Akşam saatlerinde ise ilçe örgütü ile birlikte Özgören mahallesine giderek bir kahve toplantısı gerçekleştiren Ahmet Akın geç saatlere kadar hemşerileriyle referandumu konuştu ve “ülkemizin, cumhuriyetimizin, çocuklarımızın geleceği için bu referandumda ‘hayır’ dememiz gerekiyor” dedi. 

Yorumlar (0)