banner773

CHP'li Yücel: Artık 1 Mayıs’ları bayram havasında kutlayacağız!

CHP İzmir Milletvekili Adayı Deniz Yücel, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak “İşçi ve emekçi kardeşlerimizle 14 Mayıs’ta baskı ve zulmün son bulduğu günler için alanlarda olacağız. 1 Mayıs’ları artık ‘bayram’ havasında kutlayacağız” dedi.

GÜNDEM 30.04.2023, 10:33
CHP'li Yücel: Artık 1 Mayıs’ları bayram havasında kutlayacağız!

Emek ve dayanışmanın, birlik ve mücadelenin günü olan işçi sınıfının ekmek ve özgürlük kavgasıyla yazılmış 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü alanlarda kutlayacaklarını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Adayı Deniz Yücel, “İşçi ve emekçi kardeşlerimizle birlikte emeğe dayatılan tüm baskılara ve sindirilmeye, tek adam rejimine 13 gün sonra son vermek için 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız. Herkesi emeğine, ekmeğine, işine, geleceğine sahip çıkmak için alanlara bekliyoruz” dedi.

 

2000’DEN BU YANA İŞ KAZALARI YÜZDE 682 ARTTI

AKP iktidarı tarafından yıllardır işçi ve emekçinin sorunlarıyla yalnız bırakıldığını vurgulayan CHP Adayı Yücel, “21 yıllık AKP iktidarının, haklarını en çok gasp ettiği, görmezden geldiği emekçi sınıfı, 1 Mayısları zaten bayram olarak değil, hak ve özgürlük mücadelesi olarak idrak etmekteydi.  1 Mayıs’ta hak ve emek mücadelesini sürdürmenin, hakkına ve ülkesine sahip çıkmanın gururu işçilerimizindir. Emekçilerimizin bayram yapamamasının, bu günü coşkuyla kutlayamamasının ve ülkenin bu durumda olmasının ayıbı AKP iktidarınındır. Sendikasız, grevsiz, güvencesiz geçen 21 yıl işçiye sadece açlık ve ölüm getirdi. 2000 yılında 187 olan işçi ölümü AKP döneminde yüzde 94, iş kazaları yüzde 682 arttı. 14 Mayıs artık milat olacak. Seçime günler kala bu kez işçi bayramımızı yaşayacağız. Çünkü artık umudumuz var” dedi.

TEK ADAM REJİMİNE HEP BİRLİKTE SON VERECEĞİZ!

CHP İzmir 2. Bölge Adayı Yücel, “Ülkemiz tarihinin emeğe ve emekçiye dönük en ağır saldıranlarının yaşandığı, iş cinayetlerinin katliam boyutuna vardığı bir dönemle ve bu katliamlara "kader" deyip geçen siyasi bir iktidarla karşı karşıyayız. Asgari ücretin açıklandığı anda açlık ve yoksulluk sınırının çok altında kaldığı, soğanın 30 lira olduğu şartlarda ‘ekonomi gelişiyor’ yalanını sürdüren AKP iktidarı, artık çocuğuna her gün makarna, ekmek yedirmek zorunda olan bir işçinin feryadından kaçamıyor! Bu siyasi iktidarın adaletsizliğine, hukuksuzluğuna, tek adam rejimine son vermek ancak ve ancak açlık ve yoksulluk sınırı altında ücretlerle ve güvencesiz ve güvenliksiz çalıştırılan emekçilerimizle birlikte vereceğimiz dayanışmayla ve mücadeleyle gerçekleşecektir” ifadelerini kullandı.

 

DAHA GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN GÜNDOĞDU’DA OLACAĞIZ

Herkesi alanlara çağıran CHP Adayı Yücel şunları söyledi: “Yok sayılan, susturulmak, güvencesiz, geleceksiz bir yaşama mahkum edilmek istenen halkımızın, özgür ve adil bir yaşama kavuşması, daha özgür ve daha güzel bir dünya için mücadeleye hazır olduğumuzu göstermek için Gündoğdu'da olacağız. İşsizliği, güvencesiz çalışma yaşamını, gelir dağılımındaki adaletsizliği haykırmak için, adaleti hukuku ayaklar altına alan siyasi iktidardan 14 Mayıs'ta kurtulacağımızı, geleceğimizi asla tek adam rejimine teslim etmeyeceğimizi, emeğin, adaletin, hukukun, özgürlüğün, barışın ve demokrasinin bayrağını hep birlikte dalgalandırdığımız güzel günleri müjdelemek için, 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız. Herkesi bu birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya güç vermeye, bayramımızı kutlamaya davet ediyoruz."

 

Yorumlar (0)