CHP'li Torun: Saray muhalif basına yaşam hakkı tanımıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Gazeteciler her geçen gün hem yoksullaşıyor hem de özgürlüklerini kaybediyor. Medya yöneticileri saray onayıyla atanıyor, iktidar medyası dışında kalan muhalif medyaya yaşam hakkı tanınmıyor” dedi.

GÜNDEM 09.01.2020, 16:16
CHP'li Torun: Saray muhalif basına yaşam hakkı tanımıyor

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Türkiye’de her kurum gibi basın da saraya bağlanmıştır, saraydan yönetilen tüm kurumlar gibi basın da, basın mensubu da özgür değildir. Ülkemizde medyanın ve medya çalışanının durumu içler acısıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 5953 sayılı Basın İş Yasası'nın 1961 yılında çalışan gazeteciler lehine 212 sayılı yasayla değiştirilmesinin yıldönümü olan 10 Ocak tarihinin "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlandığını hatırlatarak, şu mesajı yayınladı:

"Ülkemizin tüm kurumlarıyla demokratikleşmesi gerekiyor. AKP iktidarı boyunca tüm demokratik kurumlar gibi basın da baskı altına girdi. Basın hem özgürlüğünü kaybetti hem de sektör olarak zor bir döneme girdi.  Saray medya patronu gibi davranıyor. Sarayın atadığı gazeteciler ekranda,  gazete sayfalarında ve medya yönetimlerinde yer bulabiliyor.  Saray hem dolaylı hem de doğrudan baskıyla muhalif yayınların yaşamasını engelliyor. İyi yetişmiş, nitelikli birçok medya mensubu işsiz. Kampanya gazeteciliği yapan, iktidarın borazanı olan yayın organları ise devletin desteği ile büyüyor. Tarafsız olması gereken Basın İlan Kurumu bile ilan verirken iktidarın tercihine göre davranıyor. Muhalif medya ilan alamaz hale geldi. Bağımsız medyanın yaşaması atık iyice güçleşti.”

 Torun sözlerini şöyle tamamladı:

“Partimiz CHP, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin,  layık oldukları şartlarını kavuşması için çalışmalarını sürdürmektedir. Medya mensupları en azından insani yaşam sürdürebilecek tüm haklarına yeniden kavuşmalıdır.  Bu zor koşullarda mesleğini yapmaya çalışan basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.”

Yorumlar (0)