CHP'li Tanrıkulu Diyanet İşleri Başkanlığı'nı Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis'e verdiği soru önergesinde "Diyanet İşleri Başkanlığınca muhtelif zamanlarda kadına yönelik kıyafet, makyaj olmak üzere yapılan açıklamaların, toplumda infial yaratan bu tür ifadelerin paylaşılmasına olanak verdiği iddiaları doğru mudur?" diye sordu.

GÜNDEM 15.01.2020, 14:50 15.01.2020, 14:56
CHP'li Tanrıkulu Diyanet İşleri Başkanlığı'nı Sordu

MHP’li Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Almanya’yı yenerek Tokyo’da olimpiyatlara katılma hakkı elde etmesinin ardından yaptığı paylaşımda, “Allahu Teala'nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo'ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar.” ifadeleri basına yansımıştır.

Bu bağlamda;

 

1.    Bir belediye başkanının Mili Takıma dair bu ifadeleri ile ilgili olarak partisinden ihraç edilmesi akabinde benzer skandal ifadelerin kullanılmaması için İçişleri ve Adalet Bakanlığınca adım atılacak mıdır?

2.    Diyanet İşleri Başkanlığınca muhtelif zamanlarda kadına yönelik kıyafet, makyaj vd. olmak üzere yapılan açıklamaların, toplumda infial yaratan bu tür ifadelerin paylaşılmasına olanak verdiği iddiaları doğru mudur?

3.    2002 – 2020 yılları arasında yıllar bazında 15 Ocak tarihi itibariyle kadına, kadın sporculara yönelik kıyafet, teşhir vb. konularda skandal açıklamalar yapan kaç kişi hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?

4.    2002 – 2020 yılları arasında yıllar bazında 15 Ocak tarihi itibariyle Türkiye genelinde yaşam tarzına müdahale sebebiyle kaç kişi, yerel yönetici ve üst düzey yönetici hakkında soruşturma başlatılmıştır ve kaçı görevden el çektirilmiştir?

5.    2017 – 2020 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre kılık, kıyafet vb. hususlarda kadına yönelik sözlü ve fiziksel taciz yapıldığı gerekçesiyle ilgili mercilere toplam kaç şikayette bulunulmuştur? Yapılan şikayetler nasıl neticelendirilmiştir?

Yorumlar (0)