CHP'Lİ ÖZKOÇ HAKKINDA ERDOĞAN'A HAKARETTEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

TBMM Genel Kurulu'nda AKP'li ve CHP'li milletvekilleri arasında yumruklu kavga yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un konuşması sırasında başlayan kavga sonrası oturuma 10 dakika ara verildi. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Milletvekili Engin Özkoç hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan soruşturma başlatıldığını açıkladı.

GÜNDEM 04.03.2020, 17:52
CHP'Lİ ÖZKOÇ HAKKINDA ERDOĞAN'A HAKARETTEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

"HERKES AĞZINDAN ÇIKAN LAFLARA DİKKAT ETMELİ"
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, yaşanan kavga sonrası Genel Kurul'da konuşurken, "Bir şey yokmuş gibi davranamayız. Herkes derinden üzülüyor bunlara imkan vermemek lazım. Kelimelerle ifade etmek kolay ama bunu eyleme geçirmek lazım. Bu hadiselere sebep olan milletvekili dün çok tehditkar konuştu. Her ne olursa olsun bir ülkenin cumhurbaşkanına ahlaken söylenmeyecek şeyler vardır, hukuken söylenmeyecek şeyler vardır. En çok birliğe beraberliğe ihtiyacımız olan bir zamandayız. Eleştiriye evet ama usul edep dahilinde. Herkes ağzından çıkan laflara dikkat etmeli" dedi.


NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA: HUKUK ÖNÜNDE HESABI SORULACAKTIR
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkemizin tam manasıyla varoluş mücadelesi verdiği bu günlerde seçilmiş cumhurbaşkanımız ve başkomutanımıza karşı hakaretler sarf eden CHP’nin grup başkanvekili eğer akli melekelerini yitirmemiş ise açık bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesabı sorulacaktır” dedi.

CHP'Lİ ÖZKOÇ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Milletvekili Engin Özkoç hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan soruşturma başlatıldığını açıkladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, başsavcılığın olağan internet taramasında, 27'nci dönem milletvekili Engin Özkoç'un Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik paylaşımda bulunduğu belirtilerek, "Paylaşımın video eklentisinde adı geçen milletvekilinin TBMM'de yaptığı basın açıklamasını yayımladığı tespit edilmiş olmakla, paylaşım ve konuşma içeriğinin 5237 sayılı TCK'nın 299'uncu maddesinde düzenlenen 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu kapsamında kaldığı değerlendirilerek, 27'nci dönem milletvekili Engin Özkoç hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Yorumlar (0)