CHP'Lİ DENİZ DEMİR:TCDD BORÇ BATAĞINDA

Kötü yönetim ve 'AKP’nin arka bahçesi' iddialarıyla gündeme gelen TCDD’nin borcu, 8,1 milyar TL'ye ulaştı.

GÜNDEM 23.03.2024, 14:30
CHP'Lİ DENİZ DEMİR:TCDD BORÇ BATAĞINDA

Kurumun Hazine borcu, 2016 yılına oranla yüzde 406 arttı. 2016 yılında 1 milyar 600 milyon 773 bin TL olan TCDD’nin Hazine borcunda 2017-2024 döneminde yaşanan değişim dramatik tabloyu gözler önüne serdi. Buna göre, 2017’de 1 milyar 899 milyon 650 bin TL olan TCDD’nin Hazine borcu, Şubat 2024 itibarıyla 3,6 milyar TL’si vadesi geçmiş borçlardan oluşmak üzere 8,1 milyar TL’ye ulaştı.

AKP TCDD’Yİ BATIRDI

Verileri gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından Devlet Demiryolları AKP’nin elinde oyuncağa döndü. Tek misyonu eşe dosta çifter maaş bağlamak olan AKP, liyakatsiz kadrolaşma ile TCDD’yi de batırdı.” dedi.

CHP’li Demir sözlerini söyle sürdürdü:

AKP’NİN ÖZETİ: İÇİ BOŞALTILMIŞ VE BORCA BATMIŞ DEVLET KURUMLARI

“Her kurumda olduğu gibi Devlet Demiryolları da AK Partinin arka bahçesi haline geldi. Cumhuriyetimizin en köklü kurumlarından Devlet Demiryollarının itibarı ayaklar altına alındı. Kötü yönetim ile vatandaşın TCDD’ye olan güveni azaldı. Bilet fiyatlarına yapılan fahiş zamlar vatandaşın belini bükerken kurum içi yapılan paravan mülakatlar ve liyakatsiz atamalar, sendikaları ve çalışanları öfkelendirdi. AKP döneminde yaşanan Çorlu tren faciasını hatırlayalım, sorumlular hala ceza almadı. Yitip giden canların acılı aileleri hala adalet bekliyor. Kurum maalesef AKP döneminde bir bataklığa saplanmıştır. Demiryolu güvenliğini bile sağlamaktan aciz kadrolar ile yönetilen TCDD, yapılan iş bilmez harcamalar ve devletin malını yemekten çekinmeyen bürokratlar ile borca batmıştır. İşte övünülen Türkiye Yüzyılı bu içi boşaltılmış, borca batmış devlet kurumları!”

Yorumlar (0)