CHP Kamyoncular ile El Ele

Antalya halinde eylem 9’uncu gününde hız kesmeden devam ediyor. Eylemin devam etmesi halinde sadece Antalyalı kamyoncularımız değil, tüm tarım sektörünün de zarar göreceğini belirten kamyoncular; “Zaten, artan maliyetler altında ezilmekteyiz, sektör olarak son 17 yıldır her şeye yüzde 300’e yakın zam geldi ama bizlerin kazançları aynı, fiyatı belirleme konusunda ise taksimetre usulü çalışmak istiyoruz.” dediler.

GÜNDEM 09.01.2020, 16:05
CHP Kamyoncular ile El Ele

CHP Antalya İl Başkanlığı olarak İl Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Yavuz Temizer, İYİ Parti Milletvekilleri Hasan Subaşı ve Feridun Bahşi, ile birlikte, kontak kapatan kamyoncularımızı ziyaret ederek sorunlarını dinledik

Hükümet kanadından herhangi bir yetkilinin kendilerine ulaşmadığını söyleyen kamyoncular yerel basından destek olmalarını istediler.

“TEK SEFERDE ÖDEYEMEYİZ”

Kamyoncularımız; “Çalışma saatlerinin aralıksız 9 saat değil, molalarla ile birlikte 4.30 + 4.30 olacak şekilde değişmesini istiyoruz. Çünkü 9 saat araç kullandıktan sonra 15 saat dinlenecek bir tesis yok. İki şoför olarak çalışmak istesek de bütçemiz yok. Veri bildirimini ve e-faturayı şoförlerin değil, yükleyen firmanın ya da malın kabulünü yapacak olan firmanın yapması lazım. Ellerinde yeteri kadar donanım ve yetkinlik mevcut. Bizler yeri geldiğinde tuşlu telefonu bile zor kullanıyoruz. “K” belgesinin taksitlendirilmesi ya da düşük maliyetli kredi sağlanması ve tarifenin kilometre başına belirlenmesi gerekmektedir. “K” belgesi 17 Bin TL’ye yakın, bizler bunu tek seferde ödeyemeyiz. En azından taksitlendirme yapılsın.”

“ TARIM SEKTÖRÜ DE ZARAR GÖRECEK”

Eylemin devam etmesi halinde sadece Antalyalı kamyoncularımız değil, tüm tarım sektörünün de zarar göreceğini belirten esnaflarımız; “Zaten, artan maliyetler altında ezilmekteyiz, sektör olarak son 17 yıldır her şeye yüzde 300’e yakın zam geldi ama bizlerin kazançları aynı, fiyatı belirleme konusunda ise taksimetre usulü çalışmak istiyoruz. Çünkü diğer türlü olduğu zaman, fiyatı ya mal sahibi ya da komisyoncu belirliyor. Böylesi herkes için daya iyi olacaktır.” diye belirttiler.

CHP Antalya İl Başkanlığı olarak her zaman emekçilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Yorumlar (0)