CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ SEVDA ERDAN KILIÇ: “AKP EMEKLİNİN SOFRASINA ORTAK OLDU“

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, emeklilere “Bu iktidar sizin sofranıza ortak oldu. Sizden aldığını yandaşlarına peşkeş çekti. Bugün en düşük emekli aylığı 10 bin lira ise bunun sebebi AKP’dir” diye seslendi. Kılıç, “Emekliler beklediği değeri ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında görecektir. Yerelden genele yakacağımız ateş için Cumhuriyet Halk Partisi’ne desteklerinizi bekliyoruz” çağrısında bulundu.

GÜNDEM 24.03.2024, 11:29
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ SEVDA ERDAN KILIÇ: “AKP EMEKLİNİN SOFRASINA ORTAK OLDU“

CHP İzmir Milletvekili Kılıç, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Yıllarca bu ülkeye verdiği emeğin, yıllarca ödediği yaşlılık priminin karşılığını alamayan emekli vatandaşlarımıza sesleniyorum. Biliyoruz ki aldığınız maaşla yaşam savaşı veriyorsunuz. Biliyoruz ki ayda yarım kilo eti evinize zar zor sokuyorsunuz.

BAYRAMDA EMEKLİLER NE YAPACAK? 

Önümüz bayram. Torununuza harçlık vermekte zorlanacağınızı biliyoruz. Bayramlaşmaya gelen yakınlarınıza ikram edecek tatlıyı dahi almakta zorlanacağınızı biliyoruz. AKP’nin sefalet politikalarından belki de en çok etkilenen sizlersiniz. AKP iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı asgari ücretin 1 buçuk katıydı. Bugün asgari ücret 17 bin lira. Bugün en düşük emekli aylığı 26 bin lira olacaktı. Ancak bu iktidar sizin sofranıza ortak oldu. Sizden aldığını yandaşlarına peşkeş çekti. Bugün en düşük emekli aylığı 10 bin lira ise bunun sebebi AKP’dir.

SANDIKTA CEVABI VERİN

Siz bu politikaları sınırlamadıkça bu sömürü düzeni böyle devam edecek. Milyonlar ekonomik çöküş içinde kaybolurken, çalışanın kıdem tazminatına göz koyanlar, işsizlik fonunu hortumlayanlar, emekçinin tüm güvencesini ortadan kaldıranlar sizi ek zam yerine banka promosyonu ile kandırmaya utanmayacak.

Avrupa’nın yaş almış vatandaşları ülke ülke gezip tatil yaparken sizi emeklilikten sonra bile çalışmaya mahkum edenler, bu sistemden utanmayacaklar. Buna dur diyecek olan sizlersiniz. Sandıkta cevabını verecek olan sizlersiniz. Sandıkta cevabını verecek olan sizlersiniz. Emekliler beklediği değeri ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında görecektir. Yerelden genele yakacağımız ateş için Cumhuriyet Halk Partisi’ne desteklerinizi bekliyoruz.”

Yorumlar (0)