CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

"Eğitim sorunlarını çözememiş, eğitime ve eğitimcisine gereken önemi ve değeri vermeyen ulusların geleceği de bağımsızlığı da tehdit altındadır."

GÜNDEM 23.11.2016, 11:28 23.11.2016, 11:28
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı:

 

Hem kişisel, hem de ulusal geleceğimizi belirleyen en önemli unsur eğitim; eğitime hayat veren ise öğrencilerine insan ve vatan sevgisi aşılayan, çağdaş toplumun bireylerini yetiştiren öğretmenlerimizdir.

 

Eğitim sorunlarını çözememiş, eğitime ve eğitimcisine gereken önemi ve değeri vermeyen ulusların geleceği de bağımsızlığı da tehdit altındadır.

İnsanlık tarihinin en değerli mesleği olan öğretmenlik, ülkemizde eğitim sisteminin yerle bir edildiği şu günlerde ne acıdır ki büyük sorunlarla karşı karşıyadır.

 

İş başındaki iktidar, Türkiye'nin çağdaş uygarlık hedeflerine ulaşması, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda kalkınmasının başlıca unsuru olan öğretmenlerimizin ne yaşam koşullarını insani düzeye çıkarabildi ne de eğitim sistemini sağlıklı bir hale getirebildi.

 

Eğitim sistemini 13 yılda 13 kez değiştiren ve yeni nesillerin özgür yurttaşlık bilincinden, bilimsel düşünen bireylerden oluşmasını engelleyerek; genç kuşakları yeniden kullaştırmayı, tebaa haline getirmeyi amaçlayan AKP iktidarı, eğitim sistemi ve öğretmenlerimizin önündeki büyük sorunlara yenilerini eklemiştir.

 

Asla unutulmamalıdır ki; Cumhuriyetimizin bütün kazanımları ancak fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller ile korunabilir! Ve yine Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür!”

 

Bu irfan ordusunun neferleri olan öğretmenlerimiz ve bu ordunun eseri olan fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür cumhuriyet nesillerinin emekleriyle bugünlere ulaşan ülkemiz; hiç şüphe yok ki Cumhuriyetimizi kuruluş değerlerine bağlı kalarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda kararlılıkla yürümeye devam edecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Mustafa Kemal Atatürk'ün "Başöğretmenlik" sıfatını kabul ettiği gün olan ve öğretmenlerimize ithaf edilen 24 Kasım vesilesiyle başta öğretmenlerimiz olmak üzere bütün eğitim ve bilim emekçilerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

 

Yorumlar (0)